Εντάσεις και ενστάσεις στην εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εντάσεις και ενστάσεις στην εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ιανουάριος 09, 2022 - 20:27

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου Γ. Οικονόμου στις εκλογές μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου δημιούργησε ζητήματα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Ο κ. Οικονόμου, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, δεν είναι ανεξάρτητος, ενώ η υποψηφιότητά του δημιουργεί εμπλοκή με την εκλογή στην Οικονομική Επιτροπή των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το γεγονός αυτό επεσήμανε η ανεξάρτητη σύμβουλος κυρία Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η οποία είπε ότι δεν θα συμμετάσχει ως πραγματικά ανεξάρτητη σε σικέ διαδικασίες, και κάλεσε τον κ. Οικονόμου να μην θέσει υποψηφιότητα, όπως και η κυρία Ντίνα Νικολάκου.

Ο κ. Μαλτέζος, νέος πρόεδρος του ΠεΣυ, ανέγνωσε τις υποψηφιότητες.

Από την παράταξη του περιφερειάρχη: Γκιολής, Μαντζούνης, Σαρδέλης, Καλλογεροπούλου, Κόρκα, Τζινιέρης

Από την παράταξη Τατούλη: Νικολάκου, Πετρίτσης, Ρουμελιώτης, Τζανετέα

Από την παράταξη Δέδε: Βεργινάδη, Κασιώτης, Μποζίκης

Από την «Πελοποννησιακή Συμμαχία»: Μπουντρούκας, Γκιλίτσης

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»: Γόντικας και Κελλάρης

Ανεξάρτητος ο κ. Γ. Οικονόμου

Για αυτή την υποψηφιότητα κατατέθηκε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε, με τον κ. Μαλτέζο να λέει ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμικό κώλυμα και την κυρία Νικολάκου να ρωτά πώς απορρίφθηκε η ένσταση αυτή. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα, καθώς ο κ. Οικονόμου δεν έχει έμμισθη θέση. Πάντως, η απόφαση του προέδρου να απορριφθεί η ένσταση, θα κριθεί από την Αποκεντρωμένη.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι κκ. Γκιολής, Μαντζούνης και Σαρδέλης, η κυρία Ντίνα Νικολάκου, ο κ. Πετρίτσης, ο κ. Μποζίκης, ο κ. Μπουντρούκας και ο ανεξάρτητος κ. Οικονόμου.