Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Super Mario και ένα ανέκδοτο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Super Mario και ένα ανέκδοτο

Ιανουάριος 14, 2022 - 12:54

Ένα παλιό ανέκδοτο ανάμεσα στους gamers αναφέρεται στο παιχνίδι Super Mario της Nintendo, γνωστό αγαπημένο της γενιάς των σαραντάρηδων και πενηντάρηδων, όπου ο ήρωας μπορεί να μετακινηθεί μόνο δεξιά στην οθόνη, για να σώσει την πριγκίπισσα.

«Σούπερ Μάριο! Σούπερ Μάριο! Απήγαγαν την πριγκίπισσα!»

«Πού πήγαν; Πού πήγαν;»

«Προς τα αριστερά!»

«Ω! Να σου...»

Ο ήρωας, είπαμε, δεν μπορεί να μετακινηθεί στα αριστερά.

«Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα εκφράζει αυτό το οποίο πολλοί θα αποκαλούσαν προοδευτικό, μετριοπαθές κέντρο. Και το εκφράζει με εφαρμοσμένες πολιτικές. Και δεν πιστεύω ότι η κυριαρχία μας σε αυτόν τον χώρο θα αμφισβητηθεί ουσιαστικά.»

Αυτό είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του χθες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω».

Θα μπορούσε να πει «κεντροδεξιό» κόμμα, αλλά το «δεξιο-» ούτε καν ως... συνοδευτικό δεν το ξεστόμισε.

Το μετριοπαθές προοδευτικό πολιτικό κέντρο εκφράζουν οι «όσο πιο δεξιά γίνεται» Πλεύρης, Γεωργιάδης, Βορίδης, Μπογδάνος;

Το μετριοπαθές προοδευτικό κέντρο εκφράζεται με τις κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Με τον αποκλεισμό χιλιάδων από τα πανεπιστήμια;

Με τη μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ των δαπανών για τη Υγεία εν μέσω πανδημίας;

Ή μήπως με τον χαρακτηρισμό της Μακρονήσου ως «τοπόσημου διχασμού»;

Μήπως με τα εκατομμύρια για να το παίζει ο δήμαρχος Αθηναίων διακοσμητής, την ώρα που καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας για να διευκολυνθεί, έστω, ο κόσμος που μετακινείται με τα ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας, περιμένοντας του υπουργού Μεταφορών τα καινούρια λεωφορεία, για τα οποία ο διαγωνισμός έχει «κολλήσει»;

Το ότι ένα μεγάλο μέρος του Κέντρου ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία το 2019 απογοητευμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πολλοί ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής ή του ΠαΣοΚ, δεν σημαίνει ότι το κόμμα ξαφνικά έγινε προοδευτικό ή ότι ανήκει στο Κέντρο, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει και πάλι τις ψήφους των «μετριοπαθών κεντρώων», και θέλει κι άλλες, μόνο που με τις δυναμικές όπως διαμορφώνονται, αυτοί οι «μετριοπαθείς κεντρώοι» μάλλον θα κατευθυνθούν στο Κέντρο και ένα κλικ Αριστερά. Τα τελευταία δύο χρόνια οι πολίτες υποφέρουν από την πανδημία και τώρα από την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση που φέρνουν οι αυξήσεις στην ενέργεια και αυτό που ακούνε καθημερινά από τον «μετριοπαθή»(;) κ. Γεωργιάδη, εκτός από fake news, είναι ότι και τα δύο είναι παγκόσμια φαινόμενα και ότι οι επενδύσεις έρχονται.

Τι κάνει τον κ. Μητσοτάκη να θεωρεί ότι οι πολίτες δεν έχουν απογοητευτεί από τη διακυβέρνηση του κόμματος;

Οι δημοσκοπήσεις;

Η Νέα Δημοκρατία είναι σαν τον Super Mario: Δεν μπορεί να πάει προς τα αριστερά.

Είναι συντηρητική και αρτηριοσκληρωτική σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και να θέλει ο ίδιος, που είναι υπέρμαχος της προοδευτικής διακυβέρνησης, δεν μπορεί να το αλλάξει και αυτό το ξέρει. Ουτε να το κρύψει μπορεί. Στον τελευταίο ανασχηματισμό ικανοποίησε την «πολύ» δεξιά ΝΔ, απογοητεύοντας τους «μετριοπαθείς» πολίτες.

Αν οι πολίτες τρέξουν... λίγο πιο αριστερά, σε αυτή τη χρονική συγκυρία που δεν θυμίζει 2019, η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται αλλαγή σχεδιασμού.

Πιο πιθανόν είναι ο Super Mario να τρέξει προς τα αριστερά, παρά η ΝΔ.

Γαλανιάδη Εύα