Πολιτισμός που τρίζει, Ελλάδα που πεθαίνει

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πολιτισμός που τρίζει, Ελλάδα που πεθαίνει

Ιανουάριος 20, 2022 - 13:14

Βγήκε από τη «ναφθαλίνη» ο Θοδωρής Ρουσόπουλος το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και για να κατευνάσει αντιδράσεις, για το σποτ που ετοίμασε η Νέα Δημοκρατία (σ.σ. κόμμα) για τον Πρωθυπουργό (σ.σ. όλων των Ελλήνων) το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (σ.σ. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας) ανέβασε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. ως Πρωθυπουργός των Ελλήνων) στο οποίο σποτάκι για τα αγορασμένα Rafale από το υστέρημα του ελληνικού λαού σε καιρό ακρίβειας και πανδημίας φιγουράρει το λογότυπο της ΝΔ στο τέλος, για να θυμίζει ποιος έκλεισε τη συμφωνία -όχι ποιος πλήρωσε.

Ακόμα και ο Πορτοσάλτε σχολίασε στον Σκάι: «Το βιντεάκι με την υπογραφή ΝΔ ή φωνάζει εκλογές ή φωνάζει λάθος. Ας το αποφασίσει το κοινό. Διότι δεν μπορεί στα Rafale να βάζεις από κάτω ΝΔ. Συγγνώμη κιόλας».

Ο κ. Ρουσόπουλος, λοιπόν, είπε ότι το σποτάκι το ετοίμασε η ΝΔ, το ανάρτησε ο Πρωθυπουργός και από εκεί το μοιράστηκαν βουλευτές και χιλιάδες κόσμου.

Ο κ. Ρουσόπουλος με όλη την ευφράδεια που τον διακρίνει, επί της ουσίας δεν απάντησε.

Ο κ. Πορτοσάλτε είπε και κάτι άλλο. Ότι ο καθηγητής Παναγιώτης Καρύδης του ΕΜΠ διαμαρτυρήθηκε επειδή απαγορεύονται οι υπερπτήσεις πάνω από τον Παρθενώνα, καθώς δημιουργούνται συντονιστικά φαινόμενα γύρω από το μνημείο.

Χθες, όμως, η υπέρπτηση έγινε με δόξα και τιμή.

Τρίζει το σύμβολο του πολιτισμού μας κάτω από το νέο σύμβολο της ελληνικής -όχι! της ευρωπαϊκής!- αεράμυνας απέναντι στον εχθρό στις απέναντι ακτές.

Διότι τα Rafale τα πληρώνουν οι Έλληνες για να ενισχύεται η ευρωπαϊκή άμυνα απέναντι στην Τουρκία που αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ και στην οποία κράτη-μέλη της ΕΕ της πουλάνε όπλα.

(Ας διαβάσουμε το άρθρο του Πέτρου Μακρή στο in.gr «Rafale – Για την Άμυνα ή για τους πανηγυρισμούς;»)

Πάντως, θυμάμαι τον πανηγυρισμό, και με το δίκιο της, της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί: «Η Ελλάδα ανακοίνωσε την επιθυμία της να αποκτήσει 18 Rafale. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τη γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία και μία πρωτιά: Μια ευρωπαϊκή χώρα θέλει να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Το αποτέλεσμα μιας πολιτικής εξαγωγών που ακολουθώ με συνέπεια από το 2017», έγραψε στο Twitter στις 13 Σεπτεμβρίου του 2020. Αυτά είναι. Αν είσαι υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, ασχολείσαι με τις εξαγωγές όπλων σε μια ευρωπαϊκή χώρα που εν μέσω πανδημίας μειώνει κατά 200 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό της για την Υγεία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (σ.σ. εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων) είπε ότι «η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία».

Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι το πολίτευμα της χώρας μας. Φιλελεύθερη δηλώνει ότι είναι η Νέα Δημοκρατία -σε ποιο βαθμό ας το λύσουν μόνοι τους, η ώρα έτσι κι αλλιώς πλησιάζει.

Αφού, λοιπόν, το κυβερνών κόμμα παίρνει το θάρρος και προσδίδει χαρακτηρισμούς στο πολίτευμα, θα διστάσει να βάλει τη βούλα του σε ένα σποτ;

Η Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς στον δυτικό κόσμο ανά εκατομμύριο κατοίκους εξαιτίας του κορωνοϊού. Έχει υποστηριχθεί δημόσια στο γυαλί ότι εφόσον φθάσεις στη ΜΕΘ, είσαι ουσιαστικά ένα βήμα πριν από το νεκροτομείο.

Από πότε η ΜΕΘ είναι προθάλαμος του νεκροτομείου; Αυτή η διαπίστωση τι μας λέει και πόσο μας προβληματίζει;

Πόσο μας προβληματίζει που ενώ η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε κράτη-μέλη της ΕΕ με το υψηλότερο κόστος ασφάλισης το ΕΣΥ βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, με τακτικά χειρουργεία να ακυρώνονται και με τη μεγάλη πιθανότητα, εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, να βρεθείς σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, όχι για αποκατάσταση αλλά για να περιμένεις τον θάνατο; Τι συμβαίνει με τα νοσοκομεία της επαρχίας; Τι έγινε με το ποσοστό θνησιμότητας 100% στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου; Προχώρησε εκεί η έρευνα; Είναι επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας με πάνω από 80 νεκρούς την ημέρα όλο τον Ιανουάριο; Γιατί δεν αλλάζει τίποτα στα νοσοκομεία; Γιατί δεν προχωρούν αυτές οι 4.000 προσλήψεις; Γιατί το μόνο πράγμα που απασχολεί τους τηλε-εμπειρογνώμονες είναι η μουσική στα καταστήματα; Γιατί δεν προχωράει ο εμβολιασμός κατ' οίκον και πρέπει να σου βγει η ψυχή στα τηλέφωνα για ένα εξάμηνο για να εμβολιαστεί ο ηλικιωμένος κατάκοιτος;

Η Αφροδίτη Μάνου μάς καλεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην ντραπούμε και να νιώσουμε εθνικά υπερήφανοι με την άφιξη των Rafale.

Δεν μπορώ να νιώσω εθνικά υπερήφανη επειδή πετούν έξι αεροπλάνα πάνω από την πρωτεύουσα μιας χώρας που πεθαίνει φυσικά, πολιτισμικά, ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά.

Που υφίσταται αδιαμαρτύρητα τη συνεχή γαιωπολιτική υποβάθμισή της.

Που -για κοιτάξτε λίγο δίπλα σας- τα παιδιά της πεινάνε στα σχολεία, και εδώ στην Τρίπολη!

Κοντεύουμε να ξεχάσουμε την πραγματικότητα από την πολλή επικοινωνιακή διαχείριση, εντός δήμου, περιφέρειας, επικράτειας...

Όσο για τον χθεσινό αγιασμό των Rafale... Εντάξει, όλοι έπρεπε να συμμετάσχουν στο σόου χθες. Ο μητροπολίτης θα έμενε απ' έξω;

Αφήστε που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να δείχνει ότι θυμάται και εκείνο το αλήστου μνήμης σύνθημα «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία»...

Γιατί πολύς «νεοφιλελευθερισμός» έπεσε τελευταία.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Γαλανιάδη Εύα