Κράτος επιτελικό και θαμμένο σε είκοσι πόντους χιόνι (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κράτος επιτελικό και θαμμένο σε είκοσι πόντους χιόνι (pics)

Ιανουάριος 25, 2022 - 14:33

«Η Πολιτική Προστασία δεν είχε προγνώσεις για φαινόμενα τέτοιας έντασης. Αν γνώριζε η Πολιτική Προστασία θα κηρυσσόταν αργία από τη Δευτέρα και μετά.» Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επί δέκα μέρες οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν και ανέλυαν τα δεδομένα στα κανάλια, κοντράροντας στα ίσα τους τηλε-λοιμωξιολόγους σε τηλεοπτικό χρόνο.

Επί δέκα ημέρες έκαναν λόγο για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπούσε τη χώρα. 

Τα νησιά, την Κρήτη, την Αττική. 

Την Αττική που πάντως τέτοιας έντασης φαινόμενα τα έχει ξαναζήσει. 

Αλλιώς εγώ ζούσα και σπούδαζα και δούλευα σε άλλη πόλη επί είκοσι χρόνια και δεν έχω ξαναδεί χιόνι να πέφτει στην Αθήνα!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στα κανάλια το πρωί της Τρίτης, είπε ότι δεν γνώριζαν και δεν είχαν προειδοποιηθεί για την έναρξη των φαινομένων «από Δευτέρα» ή για την έντασή τους, αλλιώς θα είχε κηρυχθεί αργία τη Δευτέρα!

Απορία ψάλτου, βηξ. Απορία κράτους, αργία!

Ας ανατρέξει ο κ. Οικονόμου στο Διαδίκτυο για να μας πει τι ακριβώς το επιτελικό κράτος δεν κατάλαβε από τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων! Διότι ο επερχόμενος χιονιάς «έπαιζε» πρωτοσέλιδο επί δέκα μέρες -και ο κ. Καλλιάνος, ένας από τους τηλεστάρ μετεωρολόγους, είναι και βουλευτής του κόμματός του, να πάρει η ευχή!

Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει προ καιρού. Από το καλοκαίρι που κάηκε όλη η χώρα. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν κουνήθηκε κανένας, δεν παραιτήθηκε κανένας, δεν ζητήθηκαν ευθύνες από κανέναν. Μας έφεραν τον Στυλιανίδη, βέβαια, και ο Πρωθυπουργός φρόντισε να αλλάξει τον Κικίλια με τον Πλεύρη.

Τις προηγούμενες ημέρες τόσο η κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Αττικής, δήλωσαν πανέτοιμοι για την επερχόμενη κακοκαιρία στην Αττική και παντού. Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης φωτογραφήθηκε με τα μηχανήματα -τα οποία πληρώθηκαν με 500.000 ευρώ, είναι ενοικιασμένα δηλαδή, αλλά προφανώς δεν έκαναν τον κόπο να βγουν έξω και να καθαρίσουν το χιόνι. Και κάπως έτσι, οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε Μεσογείων, Κατεχάκη και γύρω, επί τέσσερις και πέντε ώρες και παραπάνω.

Ο υπεύθυνος κυκλοφορίας της Αττικής Οδού το πρωί της Τρίτης που εδέησε να εμφανιστεί, είπε ότι δεν είχαν εντολή από την κυβέρνηση να μην περάσουν φορτηγά. Είπε και ότι πολλοί οδηγοί θέλησαν να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο σημείο, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Χθες στην ανακοίνωσή του, ο παραχωρησιούχος επέρριψε ευθύνες στους οδηγούς, που δεν είχαν χιονολάστιχα και αλυσίδες ή οδηγική εμπειρία!

Για το γεγονός ότι δεν έβγαλε εκχιονιστικά και ότι δεν εμπόδισε την είσοδο των αυτοκινήτων στον ακριβοπληρωμένο αυτοκινητόδρομο, τον οποίο δεν χρειαζόμαστε μόνο για να κάνουμε βόλτες όταν έχει λιακάδες, δεν είχε κάτι να πει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης ζήτησε από την Αττική Οδό να δοθεί αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα. Win - win. Ο ίδιος φαίνεται αποφασιστικός και αποφασισμένος με αυτή του την απαίτηση -όπως έχουμε πει, μόνο το φαίνεσθαι και η επικοινωνία καλλιεργείται με επιμέλεια από την κυβέρνηση- και η Αττική Οδός αποφεύγει μαζικές αγωγές και διεκδίκηση πολύ μεγαλύτερων αποζημιώσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής θα αποζημιώσει τους οδηγούς που έμειναν ακινητοποιημένοι στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων;

Τι, δεν πρέπει;

Η φωτογραφία από τον δρόμο που οδηγεί στο Νοσοκομείο Παίδων στο κέντρο της Αθήνας, ανήκει στην κυρία Μαυριγιαννάκη Ελευθερία. Ούτε μηχάνημα ούτε αλατιέρα για να ανοίξει ο δρόμος για το νοσοκομείο. Το ασθενοφόρο «αγκομαχάει για να φθάσει.

Όπως πληροφορούμαστε, και μέσα στα νοσοκομεία οι δρόμοι χθες ήταν απροσπέλαστοι, με αποτέλεσμα στο «Σωτηρία» να πάρουν το βραδινό τους οι ασθενείς μετά τις 20:00, επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι εντός των χώρων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Το πρώτο πράγμα που κάνεις, είναι να ανοίξεις του δρόμους για τα νοσοκομεία.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις και αυτό, δεν υπάρχει βάση συζήτησης, αντιπαράθεσης -ή λογικής.

Κι αν φταίει η Αττική Οδός για τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών, για το γεγονός ότι με δέκα εκατοστά χιόνι, και πολύ λέω, οι δρόμοι έμειναν απροσπέλαστοι ποιος φταίει; Αυτή την ώρα το Open μεταδίδει εικόνες από Ηλιούπολη. Ούτε μηχάνημα ούτε αλατιέρα έχει περάσει. Παγωμένοι οι δρόμοι με ούτε δέκα εκατοστά χιόνι.

Το ζήτημα δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αυτή την ώρα. Αλλά και το ούτε ποιος θα τα έκανε καλύτερα. Το «τι θα γινόταν αν» κανείς δεν το ξέρει, και εδώ πλέον έχουμε.... δείγματα γραφής και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Καήκαμε, πλημμυρίσαμε, κοντεύουμε τους 23.000 θανάτους από κορωνοϊό, έχουμε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο. Τώρα, θαφτήκαμε και στο χιόνι. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών, είναι η φτώχεια των δημόσιων ταμείων παρά το γεγονός ότι καταβάλλουμε πολύ περισσότερους φόρους από πολλά δυτικά κράτη, η ανικανότητα των διορισμένων επιτελών, η αποφυγή ανάληψης πολιτικής ευθύνης, το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας δρουν ως διορισμένοι από οικονομικά και πολιτικά κέντρα έξω από εδώ, οι διαγωνισμοί για παραχώρηση δημοσίων έργων που μόνο με διαφάνεια δεν γίνονται, οι μίζες, η γραφειοκρατία και η αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων που «ξεπλένει» τους φορείς και τα υπουργεία από τις ευθύνες, η περιφρόνησή μας για τον τόπο μας.

Το υπουργείο Τουρισμού πλήρωσε κάποια εκατομμύρια για να διαφημίσει την Ελλάδα ως υπέροχο χειμερινό τουριστικό προορισμό. Αλλά δεν περισσεύει φράγκο για να φτιαχτεί ο δρόμος για την Καστάνιτσα, για παράδειγμα, που γκρεμίστηκε πριν από τρία χρόνια!

Ούτε οι συγγνώμες του Πρωθυπουργού για τις πυρκαγιές ούτε του Στυλιανίδη η απολογία για τον χιονιά ούτε των τοπικών αρχόντων τα μισόλογα για τις πλημμύρες κάθε φορά που βρέχει πείθουν. Αντί να εξοπλίζουν με ηλεκτρικά αυτοκίνητα την Αστυπάλαια, αντί να γεμίζουν με φοίνικες την Αθήνα, αντί να φωτογραφίζονται δίπλα στο φρεσκοασφαλτοστρωμένο δρομάκι ας δουλέψουν, επιτέλους, οι αιρετοί για να διαλύσουν αυτόν τον κυκεώνα διαταγμάτων, αποφάσεων και εγκυκλίων που μετακυλίουν τις ευθύνες από τον έναν στον άλλον, για αρχή.

Για να μην λένε τα κυβερνητικά στελέχη ότι «με τον Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις».

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Λιγότερες φωτογραφίες, περισσότερη δουλειά.

ΥΓ1.: Εκποιούμε και ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία σε παρόχους, παραχωρησιούχους, εταιρίες «κύρους» («δικούς» της κάθε κυβέρνησης, δηλαδή) και την κρίσιμη ώρα έρχεται ο Στρατός να σώσει τις ΖΩΕΣ, το τονίζω, διότι χθες κινδύνευσαν να πεθάνουν άνθρωποι, την ώρα που οι «επενδυτές» είναι άφαντοι. 

ΥΓ.2: Τουλάχιστον σήμερα τα κανάλια δεν είχαν ζωντανές συνδέσεις με Τουρκία για το πόσο πεινάει ο κόσμος εκεί, για το πόσο σουλτάνος είναι ο σουλτάνος και για το πόσο κινδυνεύουμε να μας την πέσει. Μπορούμε να καταστραφούμε και μόνοι μας, εξάλλου, με μια πασπάλα χιόνι...

 

Γαλανιάδη Εύα