Παραμένει σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιορισμένα προβλήματα από τον χιονιά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παραμένει σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιορισμένα προβλήματα από τον χιονιά

Ιανουάριος 26, 2022 - 10:37

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία δεν διαπιστώθηκαν -την Τρίτη 25 Ιανουαρίου- ουσιαστικά προβλήματα από το κύμα χιονόπτωσης της κακοκαιρίας “Ελπίς” που επηρέασε κυρίως τις ανατολικές περιοχές της, σε Αργολίδα και Κορινθία -τις οποίες επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του περιφερειάρχη με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και το στελεχιακό δυναμικό του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, αναφέρθηκαν περιορισμένα προβλήματα στον Ταΰγετο, στην Αργολίδα, καθώς και στην Κορινθία, με έμφαση στην περιοχή της Νεμέας, του Σοφικού και της Περαχώρας, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν από τον μηχανισμό της Περιφέρειας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κινητοποίηση.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης, “περισσότερο προβληματίζει, όχι τόσο η χιονόπτωση, όσο ο παγετός που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για τις δενδρώδεις και τις κηπευτικές καλλιέργειες”.

Παράλληλα, όσον αφορά τα σχολεία που παρέμειναν κλειστά σε περιοχές της Περιφέρειας, ο Π. Νίκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι “τα σχολεία πρέπει να κλείνουν μέσα από διαδικασίες συλλογικών οργάνων, θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρές προϋποθέσεις για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση” τόνισε.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, οι προϊστάμενοι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων, όπως και των κατά Π.Ε. Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας.