«Μπροστάρης» ο Δήμος Πατρέων: «Απόβαση» στην Αθήνα το Σάββατο - Τι διεκδικεί

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Μπροστάρης» ο Δήμος Πατρέων: «Απόβαση» στην Αθήνα το Σάββατο - Τι διεκδικεί

Ιανουάριος 28, 2022 - 16:43

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου πάνω από 78 μαζικοί φορείς της πόλης και δημότες κάνουν «απόβαση» στην Αθήνα και θα διαδηλώσουν στο Σύνταγμα στις 12:00.

Η συμμετοχή στην πορεία είναι πολύ μεγάλη και φαίνεται ότι οι Πατρινοί είναι ενωμένοι σε ένα μέτωπο διεκδίκησης. Σε κανέναν άλλον δήμο της χώρας δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μήπως, όμως, εδώ που έχουμε φτάσει, επιβάλλεται;.. Ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος με τον αριστερό Πελετίδη, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ως δήμαρχος κάνει δουλειά.

Τι διεκδικείται:
– Άμεση και επαρκής χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων. Να δοθούν εδώ και τώρα όλα τα παρακρατηθέντα από την κυβέρνηση και το κράτος, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Πατραϊκού λαού και των εργαζόμενων του Δήμου, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών μας, των σχολείων μας, των κοινωνικών δομών της πόλης, των χώρων αθλητισμού και πολιτισμού

– Την κατάργηση του Νόμου που θεσπίστηκε και διατηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις που γνωρίσαμε, που απαγορεύει τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Άμεση έναρξη διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού προσωπικού στο Δήμο Πατρέων και τη ΔΕΥΑΠ

– Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της Πάτρας. Άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.ά., σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην πόλης μας

– Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την προστασία του εισοδήματός τους με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά μας.

– Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα που έχουν γονατίσει το λαϊκό εισόδημα.

Εκτός από τους 78 φορείς της πόλης που είχαν δηλώσει συμμετοχή την 25η Ιανουαρίου, το πρωί της Παρασκευής προστέθηκαν κι άλλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνεχίζονται και σήμερα οι δηλώσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών φορέων, συλλόγων, αλλά και μεμονωμένων πολιτών, στο Δήμο Πατρέων, για τη νέα μεγάλη, με όλα τα μέσα, πορεία αγώνα και διεκδίκησης, από την Πάτρα στην Αθήνα, αύριο Σάββατο, 29 Γενάρη, με σύνθημα: «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτούνται! Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!».

 

Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τη συμμετοχή τους στην πορεία αποφάσισαν επίσης οι φορείς:

 

1. Η Πρόεδρος, Σοφία Μητρούλια και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Αραχωβιτίκων

2. Η πρόεδρος ,Ελένη Τζίφα και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Αλιευτικού Καταφυγίου Πατρών

3. Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων

4. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων

5. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αραχωβιτίκων

6. Ο Αθλητικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων-Ακταίου «Αίαντας»

7. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Σουλίου Πάτρας "Η Πρόοδος"

8. Ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας

Τη συμπόρευση τους, τέλος, στη μεγάλη πορεία, ανακοίνωσαν, επίσης σήμερα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Υπολογιστών, ΣΕΥΠ και Μεταπτυχιακών & Υποψηφίων Διδακτόρων Φυσικού “Γαλιλαίος".

 

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ