Στη βουλή οι κλοπές σε γεωτρήσεις και μετασχηματιστές στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στη βουλή οι κλοπές σε γεωτρήσεις και μετασχηματιστές στην Αργολίδα

Μάιος 23, 2013 - 20:20

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τις επανειλημμένες κλοπές μεταλλικών εξαρτημάτων από γεωτρήσεις στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Τα τελευταία χρόνια στην Αργολίδα, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουν ενταθεί τα περιστατικά κλοπής μεταλλικών εξαρτημάτων από δημόσιες και ιδιωτικές μηχανολογικές εγκαταστάσεις με στόχο τη μεταπώλησή τους ως μέταλλο.

 

Τελευταίο σχετικό κρούσμα στην Αργολίδα είναι η κλοπή μετασχηματιστών από γεωτρήσεις στο Μοναστηράκι και τις Μήκυνες, η οποία πέρα από την οικονομική επιβάρυνση της αντικατάστασης στην οποία υποβάλλουν τους παραγωγούς, δυσχεραίνουν σοβαρά την γεωργική διαδικασία, με τις καλλιέργειες σε ορισμένες περιπτώσεις να απειλούνται με ολική καταστροφή καθώς λόγω του ύψους της θερμοκρασίας, η συχνή άρδευση είναι επιβεβλημένη.

 

Προφανώς, όλα αυτά τα εξαρτήματα, ως προϊόντα κλοπών, καταλήγουν σε κάποια χυτήρια. Επομένως, πρέπει να γίνει σε βάθος έρευνα όλων αυτών των κυκλωμάτων. Ίσως, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών) να εξεταστεί η αυστηροποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

 

Κατόπιν αυτών,

 

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

 

Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα αντιμετωπιστούν τα κυκλώματα κλοπής εξαρτημάτων από δημόσιες και ιδιωτικές μηχανολογικές εγκαταστάσεις στην Αργολίδα».