Υποχρεωτικά rapid tests για 10.000 υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υποχρεωτικά rapid tests για 10.000 υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου

Φεβρουάριος 09, 2022 - 16:38

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε δύο rapid tests υποβάλλονται υποχρεωτικά πλέον σε εβδομαδιαία βάση οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση, επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου ή τρεις μήνες μετά το μονοδοσικό, δεν τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας όπως ισχύει με τους συναδέλφους τους που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά υφίστανται τους περιορισμούς που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και η υποχρέωση των δύο rapid tests την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό, «κανείς δεν βάζει στην ίδια θέση όσους έχουν κάνει δύο δόσεις με αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου. Εμβολιασμένοι είναι και όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου». Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει ενημερώσει σχετικά τα νοσοκομεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη νέα αυτή ρύθμιση.