Γ. Παπαηλιού: Ο δρόμος Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία είναι οφειλή προς περιοχές ξεχασμένες από χρόνια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Παπαηλιού: Ο δρόμος Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία είναι οφειλή προς περιοχές ξεχασμένες από χρόνια

Φεβρουάριος 09, 2022 - 18:38

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού ανέβηκε στο βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα δρόμο Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία. Ο βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεδρίαση του ΠεΣυ θα οδηγήσει σε ένα ομόθυμο συμπέρασμα, και ότι η απόφαση θα οδηγήσει την Πολιτεία στο ξεκίνημα και στην ολοκλήρωση του δρόμου, που έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας.

«Την περίοδο των παχέων αγελάδων δεν κατέστη δυνατόν ο δρόμος να μπει σε μια σειρά. Πριν από δύο χρόνια, οι μελέτες που αφορούν στην παράκαμψη των Λαγκαδίων είχαν ολοκληρωθεί και επομένως θα μπορούσε ο δρόμος να δημοπρατηθεί. Δεν ξέρω τι σκέψεις έγιναν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, πάντως κανένας δεν αμφισβήτησε την ωφελιμότητα του έργου. Έγιναν ερωτήσεις και η απάντηση που λαμβάναμε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ήταν ότι προχωρούμε. Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει πηγή χρηματοδότησης και ότι δεν προχωρεί το έργο.

Το πρόβλημα είναι πρόβλημα πολιτικής βούλησης. Αν υπάρχει πολιτική βούληση, θα αναζητηθεί χρηματοδότηση. Διαφορετικά, για ακόμα μία φορά, μέσω της συγκεκριμένης κυβέρνησης θα υπάρξει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. Η χρησιμότητα του έργου αυτού δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο δρόμος πρέπει να γίνει, είναι οφειλή προς περιοχές που είχε ξεχασμένες από χρόνια.