Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις 25.000 θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις 25.000 θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας

Φεβρουάριος 12, 2022 - 11:52

Ξεκινά οριστικά η αντίστροφη μέτρηση μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής  αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 25.000 ανέργους. Η σχετική προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και πλέον απομένει η επίσημη έναρξη των αιτήσεων.

Η τελευταία καθυστέρηση (αναμενόταν να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου) οφείλεται στο ότι γίνονται κάποιες αλλαγές στην κατανομή των θέσεων.

Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι διαδικασία των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει ή την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου είτε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από μία μέχρι τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι ηλικίας έως και 54 ετών στην αίτησή τους επιλέγουν επίσης από ένα έως δύο θεματικά αντικείμενα για το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Επισημαίνεται ότι για τους δυνητικά ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω η εν λόγω επιλογή είναι προαιρετική. Η αίτηση αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή της, οι δυνητικά ωφελούμενοι την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (ait.oaed.gr/).