ΠΟΠ – ΟΤΑ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠΟΠ – ΟΤΑ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Φεβρουάριος 14, 2022 - 16:01

Στάση εργασίας την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 από την έναρξη της εργασίας μέχρι της 11.00 το πρωί και συγκέντρωση στις 9.00 π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκήρυξε η ΠΟΠ – ΟΤΑ εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της στους σχεδιασμούς κυβέρνησης για την περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΠ – ΟΤΑ σημειώνει:

Έπειτα από την διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να Νομοθετήσει έως το τέλος του μήνα σύμφωνα με το Πόρισμα της Επιτροπής που της παραδόθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή και αφορά στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, η Ομοσπονδία μας σε συνεδρίασή της σήμερα, έθεσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων και αποφάσισε στάση εργασίας για την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 από την έναρξη της εργασίας έως της 11.00 το πρωί και συγκέντρωση στις 9.00 π.μ., Πανεπιστημίου 37 έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από κοινού με τις άλλες Ομοσπονδίες, όπου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα συναντηθεί με τον Υπουργό.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι ότι μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς παράγοντες και ενώ αποδείξαμε ότι το Πόρισμα δε στηρίζεται πουθενά έχει τεράστια λάθη και παραλείψεις, μειώνει το Επίδομα χιλιάδων εργαζομένων και δεν υποστηρίζεται από καμία επίσημη Μελέτη για τον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες.

Άλλωστε η Επιτροπή όπως η ίδια αναφέρει δεν είχε ούτε τα στοιχεία ούτε την γνώση των καθηκόντων ούτε και τις πραγματικές συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και ότι η στάση εργασίας της Παρασκευής θα είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην κάνει αποδεκτό το Πόρισμα και να εργαστεί προκειμένου να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για να εξαλειφθούν κατά το δυνατόν οι κίνδυνοι στην εργασία.

Διεκδικούμε:

• Την άμεση απόσυρση του Πορίσματος.
• Την άμεση κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο.
• Την επιστροφή των Δώρων και του Επιδόματος Αδείας.
• Την άμεση αναγνώριση της διετίας 2016-2017.
• Νέο Μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις.
• Την αναγνώριση επαγγελματικού ατυχήματος και της επαγγελματικής ασθένειας.
• Την συνέχιση της χορήγησης των πλασματικών κλιμακίων σε όσους δεν τα έλαβαν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση της Παρασκευής για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης.