1ος Τελικός PLAY OFF Διομήδης - ΑΕΚ 28-26 (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

1ος Τελικός PLAY OFF Διομήδης - ΑΕΚ 28-26 (φωτογραφίες)

Μάιος 26, 2013 - 18:13

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κοντράστ συναισθημάτων, που αποδεικνύει το μεγαλείο αυτού του αθλήματος, βίωσαν οι χίλιοι και πλέον φίλαθλοι στο Κλειστό της Αγίας Τριάδας.

Η ομάδα μας έφτασε στην πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κερδίζοντας την ΑΕΚ με 28-26.

Οι φίλοι του Διομήδη πλημμύρισαν από νωρίς το γήπεδο και όλα έδειχναν από την αρχή, ότι θα βιώσουμε στιγμές ανάλογες του περσινού τελικού με την Βάκερ στο Λουτράκι. Πράγμα το οποίο συνέβη, αφού οι φωνές, τα χειροκροτήματα και η ώθηση που έδιναν οι φίλαθλοι στους "πράσινους" έπιασαν τόπο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ρόλος για έναν πρωταγωνιστή. Και αυτός ο πρωταγωνιστής είχε χρώμα πορτοκαλί. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος Διομήδης, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε στους κιτρινόμαυρους πόσο περισσότερο θέλει αυτή τη νίκη. Με έναν εξαιρετικό Χριστόφορο Νούγκοβιτς (65%), έναν ταχύτατο και αποτελεσμαικό Νίκο Σαμαρά και με τον Μίτε Καραϊβάνοφ σε γνώριμο ρόλο πυροβολητή, η διαφορά άρχισε να παίρνει προβάδισμα μετά το 10ο λεπτό στα 5-6 γκολ, για να εδραιωθεί στα 9 στο ημίχρονο με 16-7. Οι παίκτες της ΑΕΚ, μπροστά στα μάτια του νέου τους προέδρου, ο οποίος βρέθηκε στην Αγία Τριάδα για να δει τον αγώνα, ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν και να προβάλλουν την οποιαδήποτε αντίσταση μπροστά στους μαινόμενους λύκους του Δημήτρη Δημητρούλια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου καλά για την ομάδα μας, η οποία έφτασε και τα 10 γκολ διαφορά, ενώ στο 39ο λεπτό προηγούταν με 21-13. Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής έδειξε άδικη κόκκινη κάρτα στον παίκτη - κλειδί της αναμέτρησης Νταβόρ Τάσκοβιτς, ο οποίος μέχρι να αποβληθεί είχε σημειώσει 5 γκολ. Οι ισορροπίες ανατράπηκαν, ο ρυθμός του Διομήδη ανεκόπη (λόγω του εκνευρισμού που διακατείχε τους παίκτες μας από την αποβολή) και με έναν εξαιρετικό Τάσο Τσακνή στο τέρμα της ΑΕΚ, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τον αποσυντονισμό της ομάδας μας και έκαναν ένα σερί 10-2, φτάνοντας στο 50ο λεπτό στο 25-23. Στο 45ο λεπτό απεβλήθη και ο Αλβανός της ΑΕΚ, ο οποίος είχε σημειώσει 4 γκολ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ένα πραγματικό θρίλερ για γερά νεύρα, αλλά ο Πρωταθλητής Διομήδης έδειξε υπομονή και επιβλητικότητα στο man to man του Καραϊβάνοφ (ο Μαραγκός ανέλαβε δράση με κρίσιμα 3 γκολ) και έδεσε σφιχτά την άμυνά του με Ζαραβίνα και Μεγαλοοικονόμου στο κέντρο και Δεληγιάννη στα άκρα. Στο 55ο λεπτό η διαφορά πήγε στο 1 γκολ (26-25), αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο με γκολ του Καραϊβάνοφ και Μεγαλοοικονόμου, ο Διομήδης πήρε την πολύ σημαντική και μεγάλη νίκη με 28-26.

Παρούσα στο γήπεδο, με αμέριστη αγάπη και πίστη στον Σύλλογό μας, η μητέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Δεμοίρου, η οποία έσπευσε στο τέλος του αγώνα να συγχαρεί τους παίκτες μας και τους προπονητές μας.

Τα δεκάλεπτα: 5-4, 11-6, 16-7 (ημχ.), 21-14, 25-23, 28-26

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 3, Καρκαλάτος, Μούγιτς, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 4, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 5, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 2, Καραιβάνοφ 8, Τάσκοβιτς 5.

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 9, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 3, Τσακνής, Συγγάρης, Οικονόμου 1, Αλβανός 4, Ναουμίδης 1, Τσαούσης 2, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Κότσιρας, Χερουβείμ.

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν.

Κόκκινες: 39:33 Τάσκοβιτς (επικίνδυνο παιχνίδι), 44:52 Αλβανός (απώθησε αντανακλαστικά ως πράξη εκδίκησης μετά από αντικανονική ενέργεια αντιπάλου) –δεν κρατήθηκαν δελτία- δίλεπτα: 6-9, πέναλτι: 4/4-4/4
*Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα ότι: «Μετά το τέλος του ματς φίλαθλοι του γηπεδούχου σωματείου εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενοι προς τους διαιτητές, οι οποίοι απομακρύνθηκαν άμεσα από παράγοντες του γηπεδούχου σωματείου και την αστυνομία».
(φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)

www.argolidaportal.gr