Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΠεΣυ Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΠεΣυ Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 15, 2022 - 19:05

Καλείστε στην 4η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ,  στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα, κατ΄ εφαρμογή:

• Της αρ. 1α/ΓΠ.οικ. 6756/4-2-2022 (ΦΕΚ Β ́ 430) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00.
• Την αρ. 642/24-9-2021 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Λειτουργία Συλλογικών Οργάνων των Περιφερειών κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 4830/2021 (Α’ 169)».

Διαδικασία ελέγχου : 
1. Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, κατά σειρά κατάθεσης.

Κατάθεση ψηφισμάτων

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης : 

ΘΕΜΑTA ΕΔΡΑΣ

2. Αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης του επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την υλοποίηση του ενταγμένου έργου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” με τίτλο «Μοριάς, Τόπος Ηρώων» στον άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
3. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος
4. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Δ΄ τριμήνου 2021
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
5. Έγκριση λειτουργίας της εταιρείας με την επωνυμία "Αναπτυξιακή Πάρνωνα Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης" και δ.τ. Πάρνωνας Α.Ε. Αναπτυξιακός Οργανισμός Ο.Τ.Α. ως «Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού» και εναρμόνισης του καταστατικού της εταιρείας στις διατάξεις του Κεφαλαίου Α του Ν.4785/2021 ΦΕΚ 250Α/23-12-21
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος
6. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς
7. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021 – 2027. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ανδρέας Τσουκαλάς και Χρήστος Λαμπρόπουλος
8. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ανδρέας Τσουκαλάς και Χρήστος Λαμπρόπουλος

ΘΕΜΑTA ΑΡΚΑΔΙΑΣ

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 12MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού», στη θέση “ΝΤΟΥΚΑ – ΛΑΚΚΕΣ” των ΔΕ Σκιρίτιδας του Δ. Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας ARCADIAN ENERGY Α.Ε.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Σκαντζός
10. Έγκριση απευθείας εξαγοράς ακινήτου με τη διαδικασία του άρθρου 23 ΠΔ 242/1996 (ΦΕΚ 179/Α) και ορισμός δύο (2) Περιφερειακών Συμβούλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 4 του άρθρου 13 ΠΔ 242/1996.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος

ΘΕΜΑTA ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) «Λειτουργία του εμπορικού και επιβατικού Λιμένα Ναυπλίου, εκβάθυνση του Λιμένα και υποστήριξη κρηπιδωμάτων. Τροποποίηση ΑΕΠΟ για τη δημιουργία του “Υδατοδρομίου Λιμένα Ναυπλίου” στη ΔΕ Ναυπλιέων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου». (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γανώσης

12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα εκμετάλλευσης και αποκατάστασης λατομείου μαρμάρου σε δημόσια δασική έκταση συνολικού εμβαδού 30.166,08 τ.μ. στη θέση «Αγ. Ιωάννης» της ΤΚ Ηλιοκάστρου, ΔΕ Ερμιονίδας του Δ. Ερμιονίδας ΠΕ Αργολίδας, από την εταιρεία «ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γανώσης

ΘΕΜΑTA ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) «Βελτίωση της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών στην περιοχή Ισθμού Κορινθίας» (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης
14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών καλωδίων, σωλήνων και βεργών αλουμινίου της εταιρείας FULGOR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Α.Ε. που λειτουργεί στην περιοχή Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων, στην ΔΕ Αγίων Θεοδώρων, του Δ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα

ΘΕΜΑTA ΛΑΚΩΝΙΑΣ

15. Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Εγκατάστασης και Χρήσης Οικήματος Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης

ΘΕΜΑTA MΕΣΣΗΝΙΑΣ

16. Συζήτηση σχετικά με την παράκαμψη της Πύλου του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Πετράκος
17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά – βιοέλαια, ισχύος 997,50 KW», της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ KELEN ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Π.Ε.», στη θέση «ΚΑΣΚΟΥΤΗ ΓΡΑΝΑ – Αγροτεμάχιο υπ΄ αριθμ. 38», της Τ.Κ. Αντικαλάμου, της Δ.Ε. Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας, της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς
18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Προγραμματικό Σχέδιο (MASTERPLAN) λιμένα Καλαμάτας» της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ