Πέρασε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πέρασε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας

Φεβρουάριος 16, 2022 - 09:07

φωτογραφία Eurokinissi

Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισε το νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγόρευσή του στη σκιά, μάλιστα, των ραγδαίων εξελίξεων στην Ουκρανία., αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στις θετικές προοπτικές που ανοίγονται για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας απ΄ό τη συμφωνία με τη Γαλλία, επιτέθηκε χωρίς να οξύνει ιδιαίτερα τους τόνους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξεπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής  στη συζήτηση για την κύρωση των συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των 3 φρεγατών Belharra, των έξι επιπλέον Rafale και των 44 τορπιλών για τα υποβρύχια.

«Στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra, όπως στηρίξαμε και την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, για να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του.