Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού και στα φαρμακεία - Πότε θα ξεκινήσει

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού και στα φαρμακεία - Πότε θα ξεκινήσει

Φεβρουάριος 19, 2022 - 18:20

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρέ, από δω και πέρα τα εμβόλια για τον κορονοϊό αναμένεται να γίνονται στα φαρμακεία - όπως ήδη γίνεται με το εμβόλιο της γρίπης.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, ο Γιάννης Δαγρές επισήμανε πως έχει ανοίξει ήδη ο σχετικός διάλογος με την Πολιτεία, καθώς ο εμβολιασμός στα φαρμακεία είναι πολύ πιο οικονομικός για το σύστημα υγείας, αλλά και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμος για τον κόσμο. 

Αν και ακόμη δεν είναι γνωστή στην διεθνή ιατρική κοινότητα η περιοδικότητα του εν λόγω εμβολίου, ο αντιπρ΄όεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου επισήμανε ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί:

«Είναι κάτι που και η ίδια η κυβέρνηση μάς έχει διαμηνύσει από την αρχή ότι το επιθυμεί να γίνει, διότι γνωρίζει και από κάποιες χώρες του εξωτερικού που ήδη το κάνουν, ότι έχει πολύ μεγάλες ωφέλειες, καθώς ο εμβολιασμός στο φαρμακείο σώζει πόρους και παράλληλα αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών.

Κι αυτό διότι αν διασπαρεί ο ίδιος πληθυσμός σε πολύ περισσότερα φαρμακεία, και μπορεί ο κάθε φαρμακοποιός να εμβολιάσει κάποιους πολίτες, αυτό θα αυξήσει την προσοχή, την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ