Δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί την 1η Απριλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί την 1η Απριλίου

Φεβρουάριος 21, 2022 - 10:26

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για τους υγειονομικούς, μετά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας, ο Θάνος Πλεύρης το πρωί της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής από 1η Απριλίου στο ΕΣΥ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Ή θα πάμε στο σενάριο να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός οπότε οι υγειονομικοί αυτοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο παραμένει η πανδημία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Ασχέτως πανδημίας η εισήγησή μου είναι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι τυπικό προσόν» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα επισήμανε πως εξετάζονται δύο θέματα από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε δύο θέματα. Το πρώτο είναι το άνοιγμα της δυνατότητας των ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία με part time εργασία. Το δεύτερο αφορά να υπάρχουν απογευματινά χειρουργεία με τους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους».