Προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 28, 2022 - 13:53

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης της Πράξης«“ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ”ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΔΕ, και είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας. Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όσο και στα Στελέχη των Περιφερειακών και Τοπικών αρχών, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι κύριες δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι:

  • Ενημέρωση Αιρετών Στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θεματική ενότητα «Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους μέσω της συμπερίληψης της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας στις τοπικές πολιτικές».
  • Εργαστήρια με θέμα «Η Παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Άτομα με Αναπηρίες στην πράξη και η σημασία της στην ανάπτυξη σύγχρονων συμπεριληπτικών αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών στην Περιφέρεια και τους Δήμους».
  • Τεχνικές συναντήσεις με θέμα «Φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές με στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων».
  • Εργαστήρια προώθησης της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
  • Ο πολιτισμός ως μέσο για την προώθηση της ποικιλομορφίας, της κοινωνικής ένταξης και της ίσης μεταχείρισης των ατόμων με αναπηρία.
  • «Diversityup», ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του μαθητικού πληθυσμού.
  • Δικτύωση και ώσμωση αναπηρικού κινήματος με τα κινήματα προστασίας του περιβάλλοντος, του καταναλωτή καθώς και τα κινήματα της ισότητας των φύλων και της μη διάκρισης.
  • «Διεκδικούμε Μαζί»: υπηρεσία καταπολέμησης του αποκλεισμού και των διακρίσεων και παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
  • Επιμορφωτικά εργαστήρια για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
  • Συμβουλευτική και επαγγελματική κατάρτιση.

 

Η Πράξη στο σύνολό της αποσκοπεί στην άρση των εμποδίων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους εφαρμόζοντας την κεφαλαιώδη αρχή:

 

“Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς τα άτομα με αναπηρία”

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την Πράξη μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.  Μπορείτε να παρακολουθείτε την υλοποίηση των δράσεων στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ πατώντας εδώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109949837.

eesp