Δημοσκόπηση: Μόλις το 18% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημοσκόπηση: Μόλις το 18% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο

Μάρτιος 20, 2022 - 11:06

Αρνητικά συναισθήματα, ελάχιστη ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο και φόβος για την ακρίβεια και τον πόλεμο στην Ουκρανία αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Prorata.

Στην έρευνα της Prorata για την «Εφ.Συν» η ακρίβεια μαζί με τους χαμηλούς μισθούς – κακές συνθήκες εργασίας και τα εθνικά θέματα θεωρούνται ως τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στο ερώτημα «ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα τρία σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα», οι ερωτηθέντες απαντούν: η ακρίβεια με 58% (και ποσοστό αύξησης 31% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας), οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας με 31%, τα εθνικά θέματα με 28%, η διαφθορά και τα θέματα διαφάνειας (22%), και την πεντάδα συμπληρώνει η εγκληματικότητα και η δημόσια ασφάλεια με 16% (ισοψηφώντας με τα ζητήματα επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης). Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, το γεγονός ότι η πανδημία υποχωρεί στην ένατη θέση της λίστας με 14% (και 21 μονάδες λιγότερες από την έρευνα του Ιανουαρίου).

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι μόλις το 18% δηλώνει ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο ενώ το 82% απαντάει αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»