Πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και λιανεμπόριο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και λιανεμπόριο

Μάρτιος 24, 2022 - 12:18

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Όπως όλα δείχνουν, καθώς πλησιάζουμε προς το Πάσχα και το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, πλησιάζουμε και προς την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, το απαραίτητο «πάσο» για να σερβιριστεί κάποιος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή για να κάνει τα ψώνια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews,η ημερομηνία που αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το πιστοποιητικό νόσησης και το υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους μόνο στους εξωτερικούς χώρους εστίασης αλλά και στα καταστήματα λιανικής είναι τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Έτσι, από εκείνη την ημέρα, οι ανεμβολίαστοι πολίτες χωρίς επίδειξη rapid test θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους σε εξωτερικούς χώρους εστίασης αλλά και οι εμβολιασμένοι θα πάψουν τα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους.

Ακόμα, ελεύθερη θα είναι η είσοδος όλων και στα εμπορικά καταστήματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επεσήμανε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε χθες ότι οι περιορισμοί που θα καταργηθούν, θα επιστρέψουν αν αυτό κριθεί αναγκαίο και έχουμε νέα έξαρση της πανδημίας.