Βορίδης: Απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι covid στους Δήμους και στις Περιφέρειες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βορίδης: Απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι covid στους Δήμους και στις Περιφέρειες

Μάρτιος 24, 2022 - 13:18

φωτογραφία Eurokinissi

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να απολύσει όλους τους συμβασιούχους covid που προσλήφθηκαν τα δύο χρόνια της πανδημίας για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες.

Πρόκειται για 6.500 εργαζομένους μόνο στους Δήμους.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης σε επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 ,Κρίτων Αρσένης και συγκεκριμένα , όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου , «στο αίτημα να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με αφορμή το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Αρσένης, εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ο κ. Βορίδης συνέστησε σε όλους όσοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα να είναι προσεκτικότεροι, καθώς η αξιοποίηση συμβασιούχων που προσελήφθησαν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στην εξυπηρέτηση των πάγιων και διαρκών αναγκών των Δήμων είναι «παρά τω νόμω» και οδηγεί σε ακύρωση των προσλήψεων και καταλογισμό.

Έκανε μάλιστα σαφές ότι δεν πρόκειται να παρακάμψει τη νομοθεσία όπως του ζητά η Αριστερά και κάποια Δημοτικά Συμβούλια και κατηγόρησε το ΜέΡΑ 25 και γενικότερα την Αριστερά για χυδαία εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανάγκης για εργασία».
Συγκεκριμένα είπε : «Παίζετε με την πραγματική αγωνία των ανθρώπων που έχουν τη διάθεση της εργασίας».Και διερωτήθηκε : « Δεν γνωρίζετε την ύπαρξη των συνταγματικών διατάξεων που απαγορεύουν τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε μόνιμες προσλήψεις;».