Λινού: Πιθανόν να έχουμε ξανά 100 νεκρούς τη μέρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λινού: Πιθανόν να έχουμε ξανά 100 νεκρούς τη μέρα

Μάρτιος 29, 2022 - 16:33

φωτογραφία Eurokinissi

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis Αθηνά Λινού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάμε ξανά σε τριψήφιο αριθμό ημερήσιων θανάτων.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το χειρότερο σενάριο είναι να επικρατήσει το καινούργιο στέλεχος που έχει εντοπιστεί σε διάφορες χώρες και συνδυάζει χαρακτηριστικά των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον.

«Είναι πολλά τα κρούσματα και αρκετοί οι θάνατοι.

Βέβαια αυτό μπορεί να είναι συνέπεια του γεγονότος ότι είχαμε λιγότερους θανάτους τις δυο προηγούμενες ημέρες. Οπότε πρέπει να περιμένουμε μια-δυο ημέρες να δούμε τι γίνεται.

Το πιο ανησυχητικό είναι τα πολλά κρούσματα, ενώ οι θάνατοι μπορεί να είναι απόρροια της αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες δυο-τρεις εβδομάδες», ανέφερε η καθηγήτρια.

Ερωτηθείσα εάν μπορεί να επιστρέψουμε σε τριψήφιο αριθμών θανάτων, π.χ. 100 ανά ημέρα, η Δρ. Λινού απάντησε ότι «τίποτα δεν αποκλείεται. Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι έτσι και ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τα κρούσματα, διότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η συνέπεια των κρουσμάτων πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες. Που και τότε, μετά τις 25 Φεβρουαρίου, άρχισαν να αυξάνονται.

Ας ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε εξέλιξη».