Νίκας για απορρίμματα: Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την καθυστέρηση στην Νότια Πελοπόννησο (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας για απορρίμματα: Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την καθυστέρηση στην Νότια Πελοπόννησο (vid)

Απρίλιος 05, 2022 - 09:51

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 4ης Απριλίου ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τοποθετήθηκε σχετικά με το έργο στη Σκάλα και τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Αρχικά ανέφερε ότι το 95% του πολιτικού συστήματος συναίνεσε για τις συγκεκριμένες περιοχές. Σε συνέλευση που είχαν πραγματοποιήσει με παρουσία όλων των εκπροσώπων της Λακωνίας είχαν καταλήξει ότι «η μοναδική λύση είναι η Σκάλα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ίδιος δεν επέλεξε τη Σκάλα.

Δεν είχα αρμοδιότητα για να ερωτηθώ

Στη συνέχεια επισήμανε ότι τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής είχαν καθυστερήσει την άδεια πρόσβασης στο χώρο εγκατάστασης της μονάδας. Με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση 6 με 7 μηνών.

Ενώ υπήρξε εμπόδιο και η καθυστέρηση των 35 ημερών στη Σκάλα. Εκεί η εταιρεία έστελνε έγγραφο κάθε μέρα λέγοντας ότι άλλη μια μέρα δεν μας αφήνουν να μπούμε, κάτι που θα οδηγήσει σε νομικές διαδικασίες. Σε αυτό το σημείο ο κ.Νίκας τόνισε ότι η Περιφερειακή αρχή δεν συμφωνεί με αυτό.

Συνέχισε λέγοντας ότι το « συγκεκριμένο  έργο έχει τραβήξει τα πάνδημα από προσφυγές». Ενώ στο συμβούλιο επικρατείας η έκδοση απόφασης για τη Σκάλα έχει καθυστερήσει δυόμιση χρόνια.

Έχουμε  τρεις διακριτές ενότητες δεν μπορούμε αγαπητοί συνάδελφοι να μεταφέρουμε τα σκουπίδια μας από εδώ και από εκεί. Καθώς αυτό είναι κάτι που εκθέτει την περιφέρεια.

Τέλος, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι  δεν πρέπει να λέει «έχεις πρόβλημα με τα σκουπίδια φέρτα και εσύ εδώ. Αυτό είναι δουλειά της Οικονομικής Επιτροπής». Και για την όλη κατάσταση επισήμανε ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την καθυστέρηση στην Νότια Πελοπόννησο.

 

ArcadiaPortal.gr Νίκας: Τοποθέτηση για τη Μ.Δ. στη Σκάλα Λακωνίας