Αβραμίδης από Τρίπολη: Θα έχουμε ρεύμα με το δελτίο - Η κυβέρνηση θα πιει το πικρό ποτήρι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αβραμίδης από Τρίπολη: Θα έχουμε ρεύμα με το δελτίο - Η κυβέρνηση θα πιει το πικρό ποτήρι

Απρίλιος 11, 2022 - 18:07

Ο κ. Αβραμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, λαμβάνοντας τον λόγο κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα με θέμα την επανέναρξη της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων εξέθεσε τα στοιχεία σχετικά με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και περιέγραψε με μελανά χρώματα το μέλλον της ενέργειας στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, όπως και της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Αβραμίδης αναφέρθηκε στη μείωση του πληθυσμού στις περιοχές που βαίνουν προς απολιγνιτοποίηση και αλλάζουν το παραγωγικό τους μοντέλο:

«Έβλεπα πριν από μερικές μέρες τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μείωση 7% του πληθυσμού στην Αρκαδία. Επίσης, είναι αλήθεια ότι μειώθηκε η παραγωγή λιγνίτη τα προηγούμενα χρόνια, με ένα κομβικό σημείο, όμως: Η Ελλάδα απεμπόλησε δικαιώματα ρύπων, για να δουλεύουν περισσότερο οι μονάδες φυσικού αερίου. Ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό ότι ο λιγνίτης είναι συγκυριακά φθηνός. Μεγάλο ψέμα. Το φυσικό αέριο ήταν συγκυριακά φθηνότερο. Στις 4 Δεκέμβρη του 2020, έναν μήνα μετά το Χρηματιστήριο (σ.σ. στο οποίο Χρηματιστήριο Ενέργειας εισήλθε η χώρα μας με το 100% των πόρων της...), στείλαμε επιστολή στον κ. Χατζηδάκη ότι ήδη έχει στηθεί καρτέλ. Η κυβέρνηση  δεν επιδοτεί τους καταναλωτές, αλλά το καρτέλ των τεσσάρων, υπάρχει δημοσίευμα στην ''Καθημερινή'' στις  Δεκέμβρη του 2020, που δεν την λες και αντιπολιτευόμενη εφημερίδα. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις το 100% της ενέργειας στο Χρηματιστήριο».

Χθες στο Φόρουμ των Δελφών ο κ. Μουσουρούλης απαντώντας στην κυρία Διαμαντοπούλου, είπε ότι 4.500 θέσεις εργασίες χάθηκαν.

Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμίδης έθεσε ένα μάλλον ρητορικό ερώτημα: «Γιατί δεν πήγε ο κ. Περιστέρης να κάνει φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη και θέλει να έρθει και Μεγαλόπολη; Τι θα πληρώσει για τα δίκτυα που ήδη υπάρχουν στον ελληνικό λαό;», σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι ιδιώτες επενδυτές έχουν ένα έτοιμο δίκτυο για να αναπτύξουν τις εργασίες τους.

Θα έχουμε ρεύμα με το δελτίο αν απεξαρτηθούμε από το ρωσικό αέριο. Θα υπάρχουν περίοδοι που δεν θα έχουμε ρεύμα. Θα έχουμε εκ περιτροπής διακοπές σε όλη τη χώρα. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ενεργοποιήσαμε τη Μονάδα 3, και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με το φυσικό αέριο, και πάλι είχαμε διακοπές.