Λαμπρόπουλος: Η απλιγνιτοποίηση της ΔΕΗ ούτε πρόωρη ούτε βίαιη είναι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαμπρόπουλος: Η απλιγνιτοποίηση της ΔΕΗ ούτε πρόωρη ούτε βίαιη είναι

Απρίλιος 12, 2022 - 10:09

Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα 11 Απριλίου με θέμα την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών - Οικονομικών - Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή (Μεγαλόπολη), κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος τοποθετήθηκε κάνοντας λόγο για τα μειωμένα αποθέματα λιγνίτη τα οποία σύντομα δεν θα επαρκούν για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας και υπερασπίστηκε την απολιγνιτοποίηση, λέγοντας ότι εδώ και δεκαπέντε χρόνια έπρεπε να είχε ξεκινήσει.

«Το 2019 είχαμε λιγότερους από 8 εκατ. τόνους λιγνίτη. Η απολιγνιτοποίηση έπρεπε να είχε ξεκινήσει, αφού είναι στο μισό πλέον η εξόρυξη. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια έπρεπε να είχε ξεκινήσει η απολιγνιτοποίηση. Την περίοδο αυτή, η κυβέρνηση της χώρας δεν ήταν η ΝΔ, που σήμερα κατηγορείται για την επίλυση του προβλήματος».

Εσφαλμένη η προσπάθεια ένα πολεμικό γεγονός να συνταυτιστεί με την απολιγνιτοποίηση.

«Η αύξηση της τιμής του παραγόμενου ρεύματος είναι διεθνές φαινόμενο», επεσήμανε και υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση διαπίστωσε το πρόβλημα ήδη από τον Σεπτέμβριο. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις, που συμπεριλαμβάνουν τη συστράτευση στην πράσινη οικονομία. Είναι δυνατή η προσωρινή καύση λιγνίτη, εφόσον επιτυγχάνονται οι ''πράσινοι'' στόχο»ι.

Πρέπει η χώρα να δουλέψει προς την ενεργειακή επάρκεια.

Ο κ. Λαμπρόπουλος για ακόμα μία φορά τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η Μεγαλόπολη κατά τη μεταλιγνιτική της εποχή.