Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενεργειακή κρίση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενεργειακή κρίση

Απρίλιος 27, 2022 - 12:01

Η υλοποίηση της απειλής της Gazprom ότι η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου θα σταματά στις χώρες που δεν πληρώνουν τη Μόσχα σε ρούβλια, τις «μη φιλικές», όπως τις έχει χαρακτηρίσει η Ρωσία, έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΕ, ιδίως μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας σε Πολωνία και Βουλγαρία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απορρίψει την περίπτωση πληρωμής σε ρούβλια, αλλά τώρα που οι προθεσμίες πληρωμών αρχίζουν να λήγουν, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν αν θα αποδεχτούν τους όρους του Πούτιν ή θα χάσουν κρίσιμες προμήθειες.

Μέσα σε αυτές τις κυβερνήσεις είναι και η ελληνική και όπως έγινε γνωστό, στις 15:30 θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εκεί θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και αναμένεται να καθοριστεί η στρατηγική που δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να… μείνει από φυσικό αέριο.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του Κιρίλ Πετκόφ σήμερα το πρωί. Συζήτησαν για τις νέες εξελίξεις και υπήρξε ελληνική διαβεβαίωση ότι η Αθήνα θα βοηθήσει τη Βουλγαρία στον ενεργειακό τομέα.

 

aftodioikisi.gr