«Μπάχαλο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου - Το θέμα της Σπυριδάκου έφερε τα πάνω-κάτω (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Μπάχαλο» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου - Το θέμα της Σπυριδάκου έφερε τα πάνω-κάτω (vid)

Μάιος 16, 2022 - 21:05

Σε διακοπή κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο ο πρόεδρος κ. Μαλτέζος παρά το γεγονός ότι δεν είχαν περάσει 4 ώρες συνεδρίασης.  

Αφορμή υπήρξε η απομάκρυνση της κυρίας Σπυριδάκου από το συμβούλιο της ΕΝΠΕ και το γεγονός ότι ο κ. Μαλτέζος αρνήθηκε να το εντάξει στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που πρότεινε η κυρία Νικολάκου.

Αυτό όμως ήταν η κορύφωση, καθώς το περιφερειακό συμβούλιο είχε ήδη διακοπεί δύο φορές πριν.

Αρχικά υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη κ. Σκαντζού και της  αντιπολίτευσης. Με τον κ. Σκαντζό όρθιο να τονίζει «ότι σου έχω μιλήσει έτσι ποτέ;» και με τους υπόλοιπους εν χορώ να του φωνάζουν να καθίσει κάτω.

Ακολουθεί η διαφωνία μεταξύ του κ.Σκαντζού και της κυρίας Νικολάκου, ενώ ο κ.Τατούλης βρισκόταν στο βήμα. Η κυρία Νικολάκου του έλεγε επανειλημμένα να σταματήσει να ειρωνεύεται.

Σκαντζός: «Σταμάτα Ντίνα, Ντίνα δεν περνάει αυτό».

Ο κ. Μαλτέζος σχολίασε καθώς ο κ.Τατούλης πήγαινε να συνεχίσει ότι τον προστατεύει η κυρία Νικολάκου όπως βλέπετε, που έκανε τον κ.Τατούλη να εξαγριωθεί και να του απαντήσει.

Κύριε Πρόεδρε μην το επαναλάβετε αυτό το πράγμα, έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτό που είπες

Το «μπάχαλο» όμως έγινε όταν η κυρία Νικολάκου πρότεινε να τεθεί θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η αντικατάσταση της περιφερειακής συμβούλου κυρίας Σπυριδάκου από το ΔΣ της ΕΝΠΕ. Ο κ. Μαλτέζος συνέχισε τη διαδικασία χωρίς να δώσει σημασία στο θέμα.

Νικολάκου:

έθεσα ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και ο κύριος Πρόεδρος είπε πάμε στο επόμενο. Είναι μια συμπεριφορά που είναι έξω από κάθε διαδικασία». Για μια ακόμη φορά η παράταξη Τατούλη κατηγόρησε το περιφερειακό συμβούλιο για αντιδημοκρατικές διαδικασίες, με την κυρία Νικολάκου να τονίζει «περιμένω ως πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου να τηρήσετε την εκ νόμου προβλεπόμενη διαδικασία

Και η ένταση συνεχίζεται.

Ο κ. Γιαννακούρας θέτει ως θέμα την εξαίρεση των περιοχών Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Μάνης από τις εκπτώσεις που πραγματοποιεί η ΔΕΗ σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές, κάτι που θέλησε να εγκρίνει ο κ. Μαλτέζος.

Μετά από έντονο διαπληκτισμό ο κ. Μαλτέζος διέκοψε τη συνεδρίαση για την επόμενη Δευτέρα, κάτι που έκανε τους περιφερειακούς συμβούλους να διαμαρτυρηθούν ότι αφήνουν τις δουλειές για να έρθουν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Arcadiaportal.gr "Μπάχαλο" στο Περιφερειακό Συμβούλιο με το θέμα της Σπυριδάκου