Ψηφιακή Μέριμνα 2: Τι να προσέξετε

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ψηφιακή Μέριμνα 2: Τι να προσέξετε

Μάιος 20, 2022 - 10:19

Η αποστολή των εκπτωτικών κουπονιών, αξίας 200€, έχει ήδη αρχίσει και οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, αποκλειστικά σε τρεις κατηγορίες: tablet, laptop και desktop.

Σημειώστε, ότι μέχρι και 3 κουπόνια (συνολικής αξίας 600€) μπορούν να συνδυαστούν για την αγορά ενός προϊόντος.

Ποια είναι, όμως, τα κριτήρια αγοράς;

Καλυπτόμενη ανάγκη: Σκεφτείτε ποια ανάγκη ακριβώς θα καλύψει ο υπολογιστής που θα αγοράσετε. Για παράδειγμα, τον χρειάζεστε μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς (το κριτήριο είναι γενικότερο αλλά εδώ αναφερόμαστε στο βασικό targetgroup του προγράμματος) ή πρέπει να είναι ισχυρότερος ώστε να καλύψει και άλλες προσωπικές εργασίες σας; Στην πρώτη περίπτωση, ένας διπύρηνος επεξεργαστής, με 4GB μνήμη και 256GB αποθηκευτικού χώρου, θα σας καλύψει ενώ στην δεύτερη όχι. Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι ότι τα tablets ΔΕΝ καλύπτουν επαρκώς καμία ανάγκηαπ’ αυτές στις οποίες στοχεύει το πρόγραμμα.

Βαλάντιο: Είναι αλήθεια ότι μόνο με την αξία του κουπονιού, δεν μπορείτε να αγοράσετε κάτι αξιόλογο που θα αντέξει στον χρόνο. Επομένως, το πόσα χρήματα ακόμα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε, είναι ένας σημαντικός παράγονταςπου θα σας κατευθύνει προς συγκεκριμένα προϊόντα. Συνδυάστε αυτό το κριτήριο με το προηγούμενο. Έχετε πάντα υπόψη σας ότι το σύνολο των χρημάτων που θα διαθέσετεμεταφράζεται σε διάρκεια ζωής του υπολογιστή που θα αγοράσετε. Κατά κανόνα, τα πολύ φθηνά προϊόντα, έχουν περιορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και ΔΕΝ θα σας εξυπηρετήσουν για παραπάνω από 2 χρόνια, εξαιτίας των ενημερώσεων στο λογισμικό.Προτιμήστε, λοιπόν, έναν επεξεργαστή με hyperthreadingαντί για celeron, 8GB μνήμης αντί τεσσάρων και 256GB αποθηκευτικού χώρου αντί των 128GB που είναι το ελάχιστο δυνατό.

Ψηφιακή ευεξία: Άλλος ένας σημαντικός αλλά υποτιμημένος παράγοντας. Καθώς όλο και περισσότερες εργασίες μας υλοποιούνται ψηφιακά, καθόμαστε αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Προσέξτε, λοιπόν, την ποιότητα του υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, αξίζει να πληρώσουμε γιαμια καλή, ξεκούραστη οθόνη τεχνολογίας IPS ακόμα και εις βάρος κάποιου άλλου τεχνικού χαρακτηριστικού! Ως συμβουλή, προτιμήστε να δείτε από κοντά το προϊόν που σκέφτεστε να αγοράσετε απ’ το να το παραγγείλετε online. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι το μέγεθος της οθόνης, η ποιότητα των χρωμάτων της, το μέγεθος και η διάταξη του πληκτρολογίου, τα υλικά κατασκευής και το βάρος (ειδικά στα λάπτοπ) είναι της αρεσκείας σας.

Λογισμικό: Το πρόγραμμα επιβάλλει, οι υπολογιστές να διαθέτουν νόμιμο λειτουργικό σύστημα και πρόγραμμαπροστασίας με δυνατότητα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Με δεδομένο το targetgroup του προγράμματος, απαραίτητο είναι, οι υπολογιστές να διαθέτουν λογισμικό γραφείου. Προσωπική άποψη,προτιμήστε το Microsoft Office έναντι οποιασδήποτε άλλης λύσης. Έχετε υπόψη σας ότι η έκδοση 365 του Microsoft Office λειτουργεί με ετήσια συνδρομή (συνήθως προσφέρεται δωρεάν ο πρώτος χρόνος με την αγορά του υπολογιστή). Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να σημειωθεί, ότι τα tabletsΔΕΝ διαθέτουν σύστημα Windows αλλά Android ή iOS.

 

Από τα παραπάνω ίσως να έγινε ξεκάθαρο ότι η τελική απόφαση ανήκει στον καθένα ξεχωριστά. Η στήλη, θα αποφύγει να προτείνει συγκεκριμένα μοντέλα καθώς τίποτα δεν ταιριάζει απόλυτα σε όλους.

Καλές αγορές!

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος