Έλεγχοι από υπηρεσίες της Περιφέρειας στα απόβλητα του Δήμου Μεγαλόπολης που λιμνάζουν στο ορυχείο της ΔΕΗ (pic)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έλεγχοι από υπηρεσίες της Περιφέρειας στα απόβλητα του Δήμου Μεγαλόπολης που λιμνάζουν στο ορυχείο της ΔΕΗ (pic)

Μάιος 20, 2022 - 12:19

Κλιμάκιο από υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκε την Μεγαλόπολη σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου, και ειδικότερα τον χώρο του βιολογικού καθαρισμού και διπλανή περιοχή στο ορυχείο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Καφενείου Μεγαλόπολης οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έκαναν αυτοψία και ελέγχους , αρχικά σε χώρο του ορυχείου της ΔΕΗ πλησίον της πύλης στο Ψαθί και μετά στον βιολογικό καθαρισμό.

Αφορμή για τους ελέγχους είναι καταγγελίες που έχουν γίνει από την επιτροπή εργαζομένων υγιεινής και ασφάλειας των Ορυχείων, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι τα λύματα από την πόλη της Μεγαλόπολης έχουν κατακλύσει μια μεγάλη περιοχή μετά την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού και για εκατοντάδες μέτρα μέσα στο ορυχείο, δίπλα από τους χώρους όπου εργάζονται. Στην περιοχή υπάρχει ένα ρέμα που είναι φραγμένο με αποτέλεσμα μεγάλη έκταση να έχει καλυφθεί από λιμνάζοντα απόβλητα της πόλης.

Σας θυμίζουμε ότι ο βιολογικός καθαρισμός Μεγαλόπολης στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ και υπάρχει απόφαση η οποία ζητάει από τον Δήμο Μεγαλόπολης να επιστρέψει το ποσό των 4.961.000 ευρώ! Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Τον Δεκέμβριο του 2018 είχε επιβληθεί πρόστιμο 18.000 ευρώ , δείτε ΕΔΩ

Ο Δήμος Μεγαλόπολης μετά από 10 χρόνια, στις αρχές Μαΐου του 2022 έχει ήδη προβεί σε διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΕΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ».

δείτε φωτογραφίες από το σημείο του ελέγχου:

kafeneio-megalopolis.gr