Αναβάθμιση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Αναμένεται επίσκεψη του υπ. Υγείας Θάνου Πλεύρη (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναβάθμιση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Αναμένεται επίσκεψη του υπ. Υγείας Θάνου Πλεύρη (vid)

Μάιος 20, 2022 - 12:19

φωτογραφία Eurokinissi-Μιχάλης Καραγιάννης

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη 19 Μαΐου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας έκανε αναφορά στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη την προηγούμενη μέρα την Τετάρτη στις 18 Μαΐου καθώς και  για την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  

Θα έρθει εδώ να δει την εικόνα των νοσοκομείων και την κατάσταση, τι χρειάζονται τα νοσοκομεία μας

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι μετά από την πανδημία το θέμα της υγείας πρέπει να μπει πρώτο στην ατζέντα ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Ειδικότερα στη συνάντηση με τον υπουργό έγινε αναφορά στο πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που τρέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 12.000 γυναίκες, ενώ καταγράφηκε η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια και επέκτασή του. Επίσης επισήμανε ότι  η κατάσταση των νοσοκομείων μας βρίσκεται σε μέτριο επίπεδο, κάτι που μετέφερε στον υπουργό.

Όλα μας τα νοσοκομεία ακόμα και το Παναρκαδικό είναι σε αυτή την κατάσταση και χρειάζονται μια βοήθεια

 Καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι «πολλοί πολίτες με σοβαρά ή και μέτριας σοβαρότητας νοσήματα  υποχρεώνονται για την παροχή υπηρεσιών υγείας να φεύγουν από την Περιφέρεια, είτε προς Αθήνα, είτε προς Πάτρα» όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας προς τον υπουργό ότι «επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, παρέδωσε στον Υπουργό έναν πίνακα με το σύνολο των πιστώσεων -ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- που έχει διαθέσει η Περιφέρεια στο εθνικό σύστημα υγείας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

 Θα έρθει λοιπόν κάτω, θα έχει μια εικόνα και θα μας πει τι ακριβώς θα κάνει η κυβέρνηση για τη βελτίωση αυτής της εικόνας

 

 

ArcadiaPortal.gr Δηλώσεις Νίκα για επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη