Το ΠαΣοΚ - Κίνημα αλλαγής θα ρυθμίσει τα χρέη του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ΠαΣοΚ - Κίνημα αλλαγής θα ρυθμίσει τα χρέη του

Μάιος 22, 2022 - 13:27

Νίκος Σαλαγιάννης (φωτογραφία Eurokinissi-Χρήστος Μπόνης)

Τα περισσότερα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αλλαγή του ονόματος του ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής κατέληγαν στην ερώτηση: «Θα πάρει πίσω και το παλιό του ΑΦΜ»; Ο λόγος, φυσικά, για τα χρέη του ΠαΣοΚ.

Τόσο το ΠαΣοΚ όσο και το κυβερνών κόμμα έχουν υπέρογκα χρέη και, σε μια περίοδο που οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους, τους «τρελούς» λογαριασμούς ρεύματος, το κατά 30% αυξημένο κόστος διατροφής και γενικά διαβίωσης και τα δάνειά τους, αλλιώς χάνουν τα σπίτια τους, δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να ζητεί την ψήφο τους όταν χρωστάει...

Σε συμφωνία με τις τράπεζες για τα ρύθμιση της αποπληρωμής των δανείων του που ανέρχονταν το 2021 σε 318 εκατ. ευρώ αναμένεται να έρθει τις επόμενες ημέρες το ΠαΣοΚ – Κίνημα Αλλαγής όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης.

Σε ομιλία του από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του κόμματος στο στάδιο Τάε Κβον Ντο, ο κ. Σαλαγιάννης ανέφερε ότι «βρίσκεται στο τέλος μια συζήτηση με τις τράπεζες» η οποία θα καταλήξει σε ένα «πλαίσιο συμφωνίας» για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Πιστεύουμε ότι στις προσεχείς ημέρες θα έχουμε να πούμε πιο πολλά» τόνισε ο κ. Σαλαγιάννης και διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά από τις τράπεζες να το αντιμετωπίσουν «με καθαρά τραπεζικά κριτήρια χωρίς καμία απολύτως ιδιαίτερη μεταχείριση».

Ο κ. Σαλαγιάννης υπογράμμισε επίσης ότι τα τελευταία 12 χρόνια το ΠαΣοΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει πάρει «ούτε ένα ευρώ δάνειο». «Σήμερα δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε ένα ευρώ στην εφορία. Κι έτσι θα συνεχίσουμε» δεσμεύτηκε.