ΕΦΚΑ: Περίπου 1.1 εκατ. μη μισθωτοί μένουν χωρίς περίθαλψη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΕΦΚΑ: Περίπου 1.1 εκατ. μη μισθωτοί μένουν χωρίς περίθαλψη

Μάιος 27, 2022 - 11:46

Περίπου 1,1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες καλούνται είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο ΚΕΑΟ σε 12 δόσεις είτε να πληρώσουν τις εισφορές υγείας τους για να έχουν παροχές υγείας πέραν των δημόσιων νοσοκομείων Κέντρων Υγείας.

Ωστόσο από την 1η Ιουνίου 2022 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά-χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα- στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη Μισθωτών», https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο μη μισθωτός οφειλέτης για να λάβει ετήσια ασφαλιστική ικανότητα έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ώστε να έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίας υγείας, θα πρέπει να πληρώσει το ελάχιστο ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία που επέλεξε για το 2021.