Μεσημεριανές καταιγίδες και χαλάζι στα ηπειρωτικά την Τετάρτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μεσημεριανές καταιγίδες και χαλάζι στα ηπειρωτικά την Τετάρτη

Ιούνιος 01, 2022 - 12:05

Το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας κάτω από 10°C σε ορεινές κατοικημένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2022, οι οποίες κυμαίνονται κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ανάμεσά τους η Τρίπολη με 9,2 βαθμούς Κελσίου και η Βυτίνα με 9,1 βαθμούς Κελσίου.

Αντίθετα, στην Αττική και σε πολλές ακόμη νησιωτικές περιοχές της Νότιας Ελλάδας, καταγράφηκαν υψηλές για την εποχή ελάχιστες θερμοκρασίες, περίπου 4-5°C υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Ο πίνακας παρουσιάζει τις 8 χαμηλότερες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας μεταξύ 460 σταθμών νωρίς το πρωί της Τετάρτης 01/06.

Τις θερμές ώρες της ημέρας, σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου, προβλέπεται ανάπτυξη καταιγίδων στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες θα παράγουν και χαλάζι μικρού μεγέθους, πλήττοντας και παραπλήσιες πεδινές περιοχές. Οι καταιγίδες αναμένεται να σταματήσουν μετά τη δύση του ήλιου.