«Ύμνοι» Άδωνι Γεωργιάδη σε Μητσοτάκη και Σαμαρά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Ύμνοι» Άδωνι Γεωργιάδη σε Μητσοτάκη και Σαμαρά

Ιούνιος 16, 2022 - 13:56

Με ύμνους στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και με αναφορές στις μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε ο ίδιος, η Ελλάδα ήταν «το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε χαιρετισμό στην Καλαμάτα, στο Μέγαρο Χορού, κατά την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, παρουσία και του Πρωθυπουργού.

«Αισθάνομαι υπερηφάνεια που μου εμπιστευτήκατε αυτόν τον κρίσιμο ρόλο», είπε απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, «και μπορώ σήμερα να είμαι εδώ σε μια τόσο σπουδαία στιγμή για την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα μας πέτυχε έναν πρωτοφανή για την χώρα μας στόχο, είμαστε η πρώτη χώρα που έχουμε εγκεκριμένα προγράμματα και που θα έχουμε εκταμίευση χρημάτων άμεση», είπε καταχειροκροτούμενος.

Ακολούθως, ευχαρίστησε την Επίτροπο κυρία Φερέιρα, τους βουλευτές και τους περιφερειάρχες.

«Σταθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας για να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ, όλοι εμείς οι πολιτικοί που πήραμε τον σωστό δρόμο με μεγάλο κόστος για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη, πρέπει να το θυμόμαστε ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ. Η Ελλάδα περνάει από τη 19η θέση απορρόφησης, σταθερά στην πρώτη θέση. Αυτά είναι αποτελέσματα σκληρής και συλλογικής δουλειάς. Μέσα στην πανδημία, με χρήματα του ΕΣΠΑ μοχλεύσαμε ποσά πάνω από 9 δισ. ευρώ για να ενισχύσουμε με εγγυημένα δάνεια την επιχειρηματικότητα».

«Αυτές είναι πολλές μικρές ανθρώπινες ιστορίες, επιχειρήσεων που θα έκλειναν και έμειναν ανοιχτές, εργαζομένων που κράτησαν την εργασία τους, επιστημόνων που ολοκλήρωσαν την έρευνά τους».

Όλα μας τα προγράμματα έχουν εγκριθεί ή είναι θέμα ημερών να εγκριθούν

Στη συνέχεια,  αναφέρθηκε στην προηγούμενη διακυβέρνηση, λέγοντας: «Η χώρα μας ήταν μονίμως στα δελτία ειδήσεων των χωρών ως μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Σας αξίζουν προσωπικά συγχαρητήρια, κύριε Πρωθυπουργέ, τώρα η Ελλάδα είναι πάντα το καλό παράδειγμα, το παράδειγμα προς μίμηση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διακυβερνήσεώς σας, και γι’ αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια», είπε.

Τέλος, ευχαρίστησε και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας: «Τίποτα δεν θα είχε συμβεί, καμία από όλες αυτές τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες, χωρίς τη δική σας καθημερινή καθοδήγηση και εμπλοκή. Το δικό σας κύρος στην Ευρώπη έκανε τη δική μας δουλειά ευκολότερη».