Έρχονται τα ΚΔΑΠ εφήβων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται τα ΚΔΑΠ εφήβων

Ιούνιος 18, 2022 - 14:02

Το υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου προωθούν τη δημιουργία 150 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά από 12 ως 15 ετών. Ο προϋπολογισμός είναι 10 εκατ. ευρώ και θα ενταχθούν 9.000 παιδιά ανά έτος.

Τα νέα ΚΔΑΠ θα ονομάζονται ΚΔΑΠ STEM και θα παρέχουν υπηρεσίες δημιουργικης απασχόλησης σε παιδιά 12 έως 15 χρονων μέσα από ψηφιακή τεχνολογία και θετικες επιστήμες (μαθηματικα, φυσική, ρομποτική κλπ. ). Η εν λόγω δραστηριότητα των ΚΔΑΠ STEM καλύπτει πολλούς τομείς, ιδιαίτερα από τις θετικές επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Η ενασχόληση αφορά πειράματα από τον κόσμο της Φυσικής και της Χημείας και δραστηριότητες από τον κόσμο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών και της Αρχιτεκτονικής.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γνώση μέσα από μια βιωματική διαδικασία και έπειτα από τη δική τους παρέμβαση σε απτά αντικείμενα. Αναπτύσσουν αντιληπτικές ικανότητες, ανακαλύπτουν διαφορετικά φαινόμενα, κατασκευάζουν τρισδιάστατα μοντέλα, δημιουργούν και διασκεδάζουν.

Παράλληλα μπήκε ένα τέλος σε παράλληλες χρήσεις και δραστηριότητες των ΚΔΑΠ καθώς ορίζεται ότι τα Κ.Δ.Α.Π. δεν δύνανται να λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ως φροντιστήρια διδασκαλίας ξένων γλωσσών με στόχο την πιστοποίηση του επιπέδου επάρκειας των γνώσεων των παιδιών, η δε λειτουργία τους δεν δύναται να ταυτίζεται με αυτή των αθλητικών σωματείων, των οργανωμένων χώρων άσκησης αποκλειστικά αθλητικών δραστηριο­τήτων, των σχολών κλασσικού και σύγχρονου χορού ή των σχολών εκμάθησης πολεμικών και συναφών τεχνών.