Η υποπαραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον 4 ανεβάζει 40 πυρετό - Τα συμπτώματα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η υποπαραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον 4 ανεβάζει 40 πυρετό - Τα συμπτώματα

Ιούνιος 20, 2022 - 14:08

Τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν και πάλι στη χώρα μας. Μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο κορωνοϊός δηλώνει και πάλι «παρών». Οι λοιμώξεις ανεβαίνουν και οι επαναλοιμώξεις, ενώ αύξηση παρουσίασαν και οι νοσηλείες.

Η επικράτηση της Όμικρον 2 είναι καθολική αλλά φαίνεται πως και οι υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5 βρίσκονται επίσης στην κοινότητα.

Ειδικά για την Όμικρον 4 μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός πως ένα από τα συμπτώματά της είναι ο υψηλός πυρετός μέχρι 40 βαθμούς που φοβίζει τους ασθενείς.

Επίσης, επιμένει στην χρήση μάσκας και δηλώνει πως ήταν παντελώς αντίθετη για κατάργησή της. Ωστόσο, θεωρεί αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Σύμφωνα με το TIME, όσοι νόσησαν στο παρελθόν είναι επιρρεπείς σε επαναμόλυνση από την υποπαραλλαγή.

Τα 8 συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον:

Βήχας
Καταρροή
Κούραση
Πονόλαιμος
Πονοκέφαλος
Μυϊκός πόνος
Πυρετός
Φτάρνισμα