Προσοχή: Spam μηνύματα από... τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ στοχοποιούν πολίτες για πορνογραφία, παιδοφιλία και επιδειξιομανία (pic)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προσοχή: Spam μηνύματα από... τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ στοχοποιούν πολίτες για πορνογραφία, παιδοφιλία και επιδειξιομανία (pic)

Ιούνιος 28, 2022 - 11:34

Οι προσπάθειες εξαπάτησης των πολιτών συνεχίζονται με αμείωτο βαθμό και οι επιτήδειοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και το όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Κούμα.

Πολίτης που ζει στην Τρίπολη έλαβε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μήνυμα από μια ύποπτη διεύθυνση που ουδεμία σχέση έχει με την Ελληνική Αστυνομία. Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο πολίτης κατηγορείται για παιδοφιλία, πορνογραφία ανηλίκων, κυβερνοππορνογραφία και επιδειξιομανία, ενώ ο πολίτης «πληροφορείται» ότι πρέπει να απαντήσει στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναγράφεται στο μήνυμα, προκειμένου να  στείλει τις... «αιτιολογήσεις» του, αλλιώς εντός 48 ωρών θα συλληφθεί.

Προφανώς, αν ο πολίτης, και ο κάθε πολίτης, είχε διαπράξει τέτοια εγκλήματα, η Ελληνική Αστυνομία δεν θα... περίμενε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις «αιτιολογήσεις» του, αλλά θα είχε συλληφθεί χωρίς, προφανώς, προειδοποίηση.

Οι επιτήδειοι πίσω από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα περιμένουν να απαντήσει στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση ο ανυποψίαστος πολίτης, προκειμένου να υποκλέψουν κωδικούς τραπεζών και να «ξαφρίσουν» ό,τι μπορούν.