Ηρακλής Ο Ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ηρακλής Ο Ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων

Μάρτιος 11, 2012 - 17:04

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Κάρμεν Ρουγγέρη μάγεψε μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του βιβλίου της«Ηρακλής Ο Ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων».Την εκδήλωση διοργάνωσε η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α.-Μ) σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη.Τα χειροκροτήματα και η συμμετοχή των παιδιών ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Δελτίο   Τύπου της ΚΕΔΑΜ

«Ηρακλής. Ο Ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο για παιδιά της Κάρμεν Ρουγγέρη, που παρουσιάστηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός, σκηνοθέτης παιδικού θεάτρου & όπερας και συγγραφέας παιδικών βιβλίων αφηγήθηκε την ιστορία   του δημοφιλέστερου ήρωα των αρχαίων Ελλήνων, του Ηρακλή, που τον παρίσταναν ντυμένο με τη λεοντή, να κρατά ένα ρόπαλο στο χέρι, με παράστημα γίγαντα και σώμα δυνατό, νεανικό και εύρωστο.

Οι μικροί φίλοι άκουσαν με προσοχή την  αφήγηση που έγινε πιο συναρπαστική μέσα από  τις όμορφες εικόνες του βιβλίου που έχει ζωγραφίσει η κόρη της Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή.

Στο τέλος της παρουσίασης οι μικροί φίλοι έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι. Η Κάρμεν Ρουγγέρη υπέγραψε αυτόγραφα στα βιβλία των παιδιών και έστειλε ένα μήνυμα στη Δημοτική αρχή για να βρεθεί στο Αρχαίο θέατρο το καλοκαίρι παρουσιάζοντας θεατρικά το συγκεκριμένο βιβλίο.

Το παιδικό παραμύθι «Ηρακλής. Ο Ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρεται στον δραστήριο και μαχητή από την παιδική του ηλικία, Ηρακλή και γνωρίζει στους μικρούς αναγνώστες πως ίδρυσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν πολλά παιδιά με τους γονείς τους. Εκτός όμως από τους μικρούς μας φίλους που κατακλύζουν πάντα τη βιβλιοθήκη, ήρθαν και πολλοί φίλοι της Κάρμεν για να τη συγχαρούν.

Παραυρέθηκαν, επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Νίκος Δελής,ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ Τάκης Σχοινοχωρίτης.Με εκτίμηση

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ

Δελής Νίκος