Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου - Αντίδραση Τατούλη και ένταση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου - Αντίδραση Τατούλη και ένταση

Ιούλιος 04, 2022 - 18:57

Στις 17:18 ακριβώς ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Ιουλίου ματαιώνεται, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν «Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο καταργεί τη δυνατότητα των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα Προ Ημερήσιας Διάταξης», θέμα που είχε θέσει η αντιπολίτευση.

Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης είχαν δώσει το «παρών» 18 περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ για να υπάρχει απαρτία απαιτείται να παρευρίσκονται 26. Ο κ. Μαλτέζος ανακοίνωσε τη ματαίωση της συνεδρίασης στις 17:18 ακριβώς, με τον κ. Πετράκο να διαμαρτύρεται ότι η ώρα ήταν μόλις 17:15. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη ματαίωση της συνεδρίασης τόσο νωρίς -αφού συνήθως δίνεται χρόνος για να προσέλθουν όλοι.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» απευθυνόμενος στον Γιάννη Μαλτέζο φώναξε: «Δεν ντρέπεσαι;», αρκετές φορές, με τον κ. Μαλτέζο να τον προειδοποιεί ότι θα τον αποβάλει από την αίθουσα.

Η απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πελοπόννησο είναι, δυστυχώς, εσωτερική υπόθεση. Από τη μια, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι η απλή αναλογική είναι πρόβλημα και τροχοπέδη γαι τη λειτουργία του κράτους, από την άλλη πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι η ΚΕΔΕ είχε ήδη εγκρίνει την επίμαχη διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, προτού καν αυτή τεθεί σε διαβούλευση στις 7 Ιουνίου (δείτε ΕΔΩ)...

Τώρα: Ο πολίτης νοιάζεται για όλα αυτά; Μάλλον όχι, όταν δεν ξέρει τι του ξημερώνει και τα βγάζει πέρα με δυσκολία. Αυτή την ώρα το Mega μεταδίδει ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 ως σήμερα, το κόστος των βασικών αγαθών έχει ανεβεί κατά 86%. 

Δυστυχώς, όμως, βλέπουμε ότι οι ίδιοι οι θεσμοί απαξιώνονται εκ των έσω και έννοιες όπως δημοκρατία και διάλογος υπονομεύονται συνεχώς.

 

Γαλανιάδη Εύα