Σταϊκούρας: Έως 15 Ιουλίου οι καταβολές για το Power Pass

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σταϊκούρας: Έως 15 Ιουλίου οι καταβολές για το Power Pass

Ιούλιος 05, 2022 - 11:00

φωτογραφία Eurokinissi

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τα ποσά του Power Pass που θα προκύψουν (έως 600 ευρώ το μέγιστο) θα έχουν καταβληθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Όπως είπε, η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρήκε «δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το “μαξιλαράκι” πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο».

Όπως είπε, «κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα», ωστόσο εκτίμησε ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, «οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα».