Μακροχώρι: Επιβίωσε ως μαθητής στην τραγωδία των Τεμπών, αυτοκτόνησε στα 35 του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μακροχώρι: Επιβίωσε ως μαθητής στην τραγωδία των Τεμπών, αυτοκτόνησε στα 35 του

Ιούλιος 05, 2022 - 13:00

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Μακροχώρι Ημαθίας μετά την αυτοκτονία ενός 35χρονου.

Ο νεαρός άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του με δίκαννο κυνηγετικό όπλο μέσα στο σπίτι του. Ωστόσο, η τραγική είδηση γίνεται ακόμα πιο «βαριά», καθώς ο 35χρονος πριν από 19 χρόνια και ειδικότερα στις 13 Απριλίου 2003 είχε διασωθεί από την εθνική τραγωδία με τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο 35χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται και με όσα βίωσε ως παιδί.

Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

Από τη σύγκρουση 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος το έκαναν ακόμη πιο αποτρόπαιο, καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.