Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας

Ιούλιος 05, 2022 - 13:00

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απηύθυνε ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015», τόνισε ο πρωθυπουργός, ανάμεσα σε άλλα, ενώ έστειλε και αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία και υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της ενωμένης Ευρώπης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με τον πόλεμο να έχει επιστρέψει στα ευρωπαϊκά εδάφη και να έχει προκαλέσει ενεργειακή κρίση την οποία η ΕΕ πρέπει να την αντιμετωπίσει.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας για την πρόσκληση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την ΕΕ των επόμενων δεκαετιών». Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα γεγονότα του 2015 και στο δημοψήφισμα που είχε διεξαχθεί σαν σήμερα.

Το τίμημα ήταν βαρύ είπε ο κ. Μητσοτάκης, θύμισε τα capital controls, ενώ τόνισε ότι το τρίτο Μνημόνιο ήταν αχρείαστο. Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015, είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε «ευχαριστώ» στην Ευρώπη που στήριξε για να μείνει η χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα η Ελλάδα, τόνισε, ότι είναι τρίτη σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, ενώ αναφέρθηκε στις άλλες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν.

«Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Έπειτα, υπενθύμισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν παίζει πλέον ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.