Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται: Επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού από γυναίκες κρατούμενες (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται: Επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού από γυναίκες κρατούμενες (pics)

Ιούλιος 07, 2022 - 12:07

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, διοργανώθηκε επίδειξη μόδας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την κοινωνικοποίηση των κρατουμένων, αλλά και την άρση των στερεοτύπων για τα καταστήματα κράτησης.

Υπό το σύνθημα «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται», η δράση αφορούσε στην προετοιμασία μιας επίδειξης μόδας, με μοντέλα τις ίδιες τις κρατούμενες. Η κυρία Σοφία Νικολάου, πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, παρακολούθησε την επίδειξη μόδας και ανέβασε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας:

«Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ένιωσα σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μια επίδειξη μόδας με μοντέλα κρατούμενες θα ήταν αδιανόητη πριν μερικά χρόνια. Συγχαρητήρια στη διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού 2, Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, για τη σπουδαία πρωτοβουλία της. Η δουλειά που κάναμε από το 2019 στο σωφρονιστικό σύστημα, φέρνει αποτελέσματα. Οι φυλακές δεν είναι ταμπού, έπρεπε να κοινωνικοποιηθούν. Και είμαι περήφανη γιατί σήμερα έγινε πράξη αυτό που λέει το σύνθημα: «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται».

Στο event συμμετείχαν 20 γυναίκες κάθε ηλικίας, οι οποίες περπάτησαν στην πασαρέλα όχι μόνο με χάρη, αλλά με αγάπη για τη ζωή.