Λαμπρόπουλος για Μεγαλόπολη: Προτεραιότητα στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και στο Επιχειρηματικό Πάρκο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαμπρόπουλος για Μεγαλόπολη: Προτεραιότητα στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και στο Επιχειρηματικό Πάρκο

Ιούλιος 19, 2022 - 13:53

Στη Μεγαλόπολη, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Ιουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Παρόντες, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών - Οικονομικών - Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τις ερωτήσεις που έθεσαν στον υπουργό, οι οποίες συνοπτικά είχαν να κάνουν με το πώς η Μεγαλόπολη θα έχει κύριο ρόλο στην κατανομή των πόρων, εφόσον Τρίπολη, Γορτυνία αλλά και Σπάρτη «πανηγυρίζουν», όπως είπαν οι σύμβουλοι, για τα χρήματα που θα λάβουν, για το γεγονός ότι το πρόγραμμα για 800 θέσεις εργασίας δεν λειτούργησε αποτελεσματικά για τους Μεγαλοπολίτες, αλλά και για άλλα ζητήματα, ο κ. Λαμπρόπουλος έλαβε τον λόγο:

«Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ήθελα να αναφερθώ στην προσπάθεια που έχουμε κάνει όλη αυτή την περίοδο να προταχθεί η Μεγαλόπολη στα πάντα. Να ενημερώσω ότι χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε Προγραμματική Σύμβαση να προχωρήσει η μελέτη μέσω της Αρκαδίας ΑΕ για την αντικατάσταση των αμιαντοσκεπών. Η μελέτη θα οδηγήσει σε έναν κωδικό αντίστοιχο με το ''Εξοικονομώ''».
Θα οδηγήσει το έργο αυτό και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ακόμα, οι κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε και στη μελέτη βιωσιμότητας για το Επιχειρηματικό Πάρκο, λέγοντας ότι έχει ήδη βρεθεί ο ανάδοχος του έργου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι απάντησαν ότι έχουν διατυπωθεί ενστάσεις εναντίον του συγκεκριμ΄πενου γραφείου, και επεσήμαναν ότι το έργο θα καθυστερήσει.
 

Πρέπει να ξαναδούμε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, να εξαλειφθούν οι δυσλειτουργίες, και να τρέξουμε το Επιχειρηματικό Πάρκο.