Παπαθανάσης - Νίκας: Νέες θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις στη Μεγαλόπολη (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παπαθανάσης - Νίκας: Νέες θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις στη Μεγαλόπολη (vid)

Ιούλιος 19, 2022 - 15:54

Μετά τη Μεγαλόπολη (δείτε ΕΔΩ), όπου ήρθε αντιμέτωπος με τα πολλά ερωτήματα των δημοτικών παρατάξεων για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ο κ. Νίκας κατά τη σύντομη συνέντευξη Τύπου, είπε:

«Είναι χαρά μου πάντοτε όταν συναντώ τον κ. Παπαθανάση. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη δίκαιη μετάβαση της Μεγαλόπολης, αλλά και σε εθνικό επίπεδο για την επίτευξη των αναπτυξιακών ζητημάτων. Είναι επαινετή από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο η συμβολή του στα δημόσια πράγματα.»

Είναι πολύ μεγάλο στοίχημα, ως περιφέρεια κάνουμε το καλύτερο.  Αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι εξόχως σημαντικά.

«Το στοίχημα της μετάβασης από τον λιγνίτη στις ΑΠΕ είναι εκ των ων ουκ άνευ», είπε ο κ. περιφερειάρχης.

Ακολούθως, ο κ. Νίκας υπογράμμισε: «Η Μεγαλόπολη θα ενισχυθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Μεγαλόπολη. Η τελευταία συζήτηση ήταν με επιχειρηματίες που θα ξεκινήσουν επένδυση στην περιοχή των Μολάων, από εταιρία στην εξόρυξη μετάλλων, γερμάνιο είναι το μέταλλο, με προοπτική επένδυσης και στη Μεγαλόπολη».

Ο κ. Νίκας Χαιρέτισε και την παρουσία του ΓΓ κ. Καλλίρη και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης είπε: «Χαρά και τιμή να βρίσκομαι εδώ, διαχρονικά έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. περιφερειάρχη. Η Πολιτεία έστρεψε για πρώτη φορά την προσοχή της για ένα θέμα που έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια, την απολιγνιτοποίηση». 

Ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε τα όσα είπε στη Μεγαλόπολη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στο γεγονός ότι είναι το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα στην Ευρώπη, ώστε να πάρει η Μεγαλόππολη τους πόρους που δεν θα μπορούσε να πάρει διαφορετικά. 

«Παρουσιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ - ΣΔΑΜ με τους άξονες και τα εδαφικά. Η Μεγαλόπολη παίρνει τα μεγαλύτερα ποσοστά στήριξης.»

Είστε διεκδικητικός, κύριε περιφερειάρχα. Η Πολιτεία θέλει και θα σταθεί στο πλευρό των περιοχών της απολιγνιτοποίησης.

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Νίκα - Παπαθανάση