Απευθείας αναθέσεις για τα φωτιστικά της Μεγαλόπολης: «Δεν γνωρίζω», λέει ο Λαμπρόπουλος - «Παραπλανήθηκα», λέει ο Γιαννακούρας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απευθείας αναθέσεις για τα φωτιστικά της Μεγαλόπολης: «Δεν γνωρίζω», λέει ο Λαμπρόπουλος - «Παραπλανήθηκα», λέει ο Γιαννακούρας

Ιούλιος 26, 2022 - 10:57

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε χθες στην Τρίπολη, έγινε μεγάλη συζήτηση για το λιγνιτόσημο, με αφορμή την έγκριση του πρακτικού από την συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης της 14ης Ιουλίου.

Ο κ. Λαμπρόπουλος έκανε μια γρήγορη αναφορά στο τι περιλαμβάνει η λίστα με τα έργα και αμέσως μετά δέχθηκε ερώτηση από σύμβουλο αν στα θέματα που έρχονται για ψήφισμα είναι μέσα απευθείας αναθέσεις σε έργα που έχουν ήδη γίνει.

Η απάντηση του κ. Λαμπρόπουλου ήταν όχι , τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος συμμετέχει και στην επιτροπή του λιγνιτόσημου , λέγοντας το εξής πολύ σημαντικό:

Στην επιτροπή παρακολούθησης παραπλανήθηκα από την εισήγηση του Δήμου Μεγαλόπολης, υπάρχει ένα έργο 140.000 ευρώ από το 4ο ΕΑΠ, στο έργο αυτό έγινε κατάτμηση, το έφερε ο δήμος ότι πρέπει να το ψηφίσουμε για να γίνει το έργο γρήγορα, εμείς το ψηφίσαμε για να μπει ο φωτισμός αλλά δυστυχώς το έργο αυτό από ότι αποδεικνύεται έχει ήδη γίνει, υπάρχει απευθείας ανάθεση, έχει γίνει κατάτμηση, έχω τα στοιχεία από τον δήμο Μεγαλόπολης, το έργο έγινε ανάθεση τον Δεκέμβριο του 2021 και το φέρανε για έγκριση τώρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λαμπρόπουλος που εισηγήθηκε το θέμα δήλωσε ότι δεν ήταν ενημερωμένος, ότι δεν γνώριζε , ότι τώρα ακούει για την απευθείας ανάθεση και ότι έχει γίνει κατάτμηση.

Θέση στο θέμα πήραν ο κ. Γόντικας, ο κ. Πουλοκέφαλος, οι οποίοι κατήγγειλαν την διαδικασία και δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν. Μάλιστα ο κ. Πουλοκέφαλος πολύ σωστά ανέφερε τους προβληματισμούς του για το που πήγαν τελικά τα τόσα εκατομμύρια από το λιγνιτόσημο.

Ο σύμβουλος κ. Δρούγκας δήλωσε αγανακτισμένος αφού υποβαθμίζεται ο ρόλος του περιφερειακού συμβουλίου και ζήτησε να καταγγείλουν τα φαινόμενα που έρχονται έργα για ψήφιση ενώ έχουν ήδη γίνει.

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας δήλωσε ότι δεν είναι θέμα του συμβουλίου αν έχει γίνει το έργο, αυτό πρέπει να ελεγχθεί από το αρμόδιο όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο θέμα το έχει αναδείξει το Καφενείο Μεγαλόπολης και πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιαχείρισης , αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην Μεγαλόπολη, όπου ο δήμαρχος Μεγαλόπολης μόνο με την δική του υπογραφή, χωρίς καμία απόφαση οργάνου, έκανε απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένη εταιρία στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2021 ποσό 34.000 ευρώ, τον Μάιο του 2022 ποσό 36.500 ευρώ και μετά από τις υπογραφές των 2 συμβάσεων και αφού είχαν ήδη τοποθετηθεί τα φωτιστικά ήρθε να κάνει κατάτμηση του ποσού των 140.000 ευρώ σε 3 μέρη.

δείτε το σχετικό άρθρο μας , το οποίο βγάλαμε στις 2 Ιουλίου αλλά ακόμα δεν είδαμε κάποια απάντηση!!!

Σημαντικά ερωτήματα στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης για απευθείας αναθέσεις φωτιστικών σωμάτων

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ειπώθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο… Ο κ. Λαμπρόπουλος δεν γνώριζε , δεν κατάλαβε, ο κ. Γιαννακούρας δηλώσει ότι παραπλανήθηκε από τον Δήμαρχο και ο κ. Νίκας λέει ότι αυτό πρέπει να το ελέγξει το δημοτικό συμβούλιο!!

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

 

kafeneio-megalopolis.gr

15η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 25 Ιουλίου 2022,