Την άμεση δημιουργία ΚΕ.Π.Α. στο Νομό Αργολίδας ζήτησε ο Γ. Μανιάτης από τον αρμόδιο Υπουργό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Την άμεση δημιουργία ΚΕ.Π.Α. στο Νομό Αργολίδας ζήτησε ο Γ. Μανιάτης από τον αρμόδιο Υπουργό

Ιούλιος 11, 2013 - 21:44

φωτογραφία αρχείου eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Την άμεση δημιουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στο Νομό Αργολίδας ζήτησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση.

Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Μανιάτης, είναι αδιανόητο ο Ν. Αργολίδας να είναι ο μοναδικός Νομός της Περιφέρειας Πελοποννήσου που δεν λειτουργεί ΚΕ.Π.Α., γεγονός που προκαλεί μια τραγική κατάσταση για τους ανάπηρους της Αργολίδας. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δεν έπρεπε καν να υπάρχει, καθώς οι πολίτες του Νομού για την χορήγηση Βεβαίωσης προσδιορισμού του ποσοστού αναπηρίας τους μπαίνουν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και αναγκάζονται να προσφύγουν σε όμορους νομούς, για να εξεταστούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για άτομα των οποίων η μετακίνηση είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη, πόσο μάλλον για τη μετακίνηση πολλών χιλιομέτρων.

Η πρωτοβουλία αυτή που έχει ως στόχο την πίεση για άμεση δημιουργία του ΚΕ.Π.Α., εκτός από την επίλυση του προβλήματος της ταλαιπωρίας των ανάπηρων συμπολιτών μας, θα δώσει επιπλέον ανάσα και στην οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται όλες οι κατηγορίες των ατόμων με αναπηρία, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.