Ο Γιάννης Οικονόμου διέψευσε το σενάριο για διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιάννης Οικονόμου διέψευσε το σενάριο για διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά

Αύγουστος 01, 2022 - 14:20

Έρχονται πιο δύσκολες μέρες για όλη την Ευρώπη, τόνισε αρχικά ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Η ενεργειακή κρίση δεν θα αφήσει καμία χώρα ανέγγιχτη και κάποιες θα πληγούν περισσότερο, πρόσθεσε, αλλά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται όπως πρέπει για να υπάρξει επάρκεια στην ενέργεια. «Η χώρα μας συνεχίζει την προετοιμασία για την θωράκιση της κοινωνίας και των επιχειρήσεων απέναντι στις απειλές« είπε.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται κανένα σενάριο για υποχρεωτικές διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά. «Όχι, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή. Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, επεξεργαζόμαστε όλες τις εναλλακτικές που έχουμε, ακόμη και στα πιο ακραία και πιο δύσκολα σενάρια, για να μην φτάσουμε εκεί», απάντησε χαρακτηριστικά.

«Λάβαμε μέτρα για να διασφαλίσουμε επάρκεια στην ενέργεια, οφείλουμε όμως να προετοιμαζόμαστε για το χειμώνα», σημείωσε, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι τα νερά είναι αχαρτογράφητα αναφορικά με το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες.