Η δημοσκόπηση της MARC για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η δημοσκόπηση της MARC για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιούλιος 13, 2013 - 16:36

Μη ικανοποιημένο από τη διοίκηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη (ελάχιστα έως καθόλου σύμφωνα με τις κάρτες της δημοσκόπησης) δηλώνει το 60,7% των ερωτηθέντων πολιτών, ενώ αρκετά ικανοποιημένο έως πολύ δηλώνει το 32,8%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθη από την εταιρεία MARC του Θωμά Γεράκη το χρονικό διάστημα από 5-10 Ιουλίου και ρωτήθηκαν 803 νοικοκυριά σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ της Κορινθίας και παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό SUPER.

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης οι δείκτες του κ. Τατούλη είναι οι εξής:
Συμπαθής και  προσιτός 64,4%
Ικανός και δραστήριος 56,5%
Είναι προσωπικότητα κύρους 54,6%
Νοιάζεται για τους άλλους 48,7%
Διοικεί με διαφάνεια και αξιοκρατία 35,3%

Σύμφωνα με τα παραπάνω φαίνεται πως οι πολίτες θεωρούν πως ο Περιφερειάρχης δεν διοικεί με διαφάνεια και αξιοκρατία και ο εν λόγω δείκτης είναι ο μοναδικός που ο νυν περιφερειάρχης έχει αρνητικό ισοζύγιο.

Να σημειώσουμε πως στην ερώτηση με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες η σειρά είναι ως εξής:  Ανεργία και βιοτικό επίπεδο- κρίση με ένα ποσοστό 49% και ακολουθούν
Καθαριότητα- σκουπίδια
Οδικό δίκτυο
Ακρίβεια/ κόστος ζωής
Ύδρευση- άρδευση- αγροτικά προβλήματα
Ελλιπής αστυνόμευση
Υγεία- νοσοκομεία

Στην Αρκαδία μετά το πρώτο πρόβλημα που είναι ίδιο σε όλους τους νομούς (ανεργία- κρίση- βιοτικό επίπεδο) ακολουθεί η καθαριότητα και τα σκουπίδια, στην Κορινθία και την Αργολίδα το πρόβλημα που ακολουθεί είναι η Ύδρευση και η Άρδευση, στη Μεσσηνία και Λακωνία το οδικό δίκτυο.

Στην κάρτα της δημοτικότητας αναγνωρισιμότητας τα στοιχεία έχουν ως εξής(το πρώτο ποσοστό είναι οι θετικές γνώμες ενώ το δεύτερο οι αρνητικές)

Τατούλης Πέτρος  47,9    43,5%
Σταύρος Μπένος   34,9%   23,2%
Γιάννης Μανώλης  26%  40,3%
Φεβρωνία Πατριανάκου  18,4% 20,3%
Θανάσης Πετράκος  19,8%  23,2%
Νίκος Γόντικας  14,8%  30,4%
Ηλίας Παναγιώταρος  13%  49,4%.

Οι απαντήσεις για το αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή τι θα ψήφιζαν είναι οι παρακάτω

Τατούλης 24,4%

Μπένος 15,1

Πατριανάκου 10,2

Πετράκος 8,9%

Μανώλης6,9%

Γόντικας 3,1

Παναγιώταρος 7,1

12% Κανένας 

Ο κ. Τατούλης προηγείται στους νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας, στη Μεσσηνία προηγείται ο κ. Μπένος και η κα. Πατριανάκου στη Λακωνία.

Στην παράσταση νίκης για το ποιος θεωρούν δηλαδή (ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν ή όχι) ότι θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης ο κ. Τατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ακολουθεί με πολύ μικρότερο ποσοστό ο κ.Μπένος με 7,9%. Εδώ ένα μεγάλο ποσοστό απαντά με το δεν ξέρω / δεν απαντώ που φθάνει στο 46,4%.

Ενώ τέλος σε ερώτηση για το αν θεωρούν ότι είναι καλύτερο να επανεκλεγεί ο κ. Τατούλης ή όχι το 34,6% απαντά ότι είναι καλύτερο για την Περιφέρεια η επανεκλογή Τατούλη ενώ το 52,6% απαντά ότι θα πρέπει να εκλεγεί άλλος περιφερειάρχης.