Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης (vid)

Αύγουστος 20, 2022 - 18:14

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πάρει μέρος στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Πάρνωνας Α.Ε.».

Αναλυτικότερα ο χώρος προβολής του έργου της Περιφέρειας θα βρίσκεται στην είσοδο της έκθεσης και θα καταλαμβάνει 100 τ.μ.

Τα θέματα που θα προβληθούν είναι η Τουριστική Πελοπόννησος, η Μικρασιατική Καταστροφή, οι προσπάθειες που γίνονται στην Μεγαλόπολη την μεταλιγνιτική εποχή,  το περιβάλλον και η αγροτική Πελοπόννησος.

Σχετικά με την πρώτη ενότητα της Τουριστικής Πελοποννήσου ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι θα προβληθούν όχι μόνο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά τι κάνει η ίδια η Περιφέρεια για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Στη δεύτερη ενότητα θα αξιοποιηθεί φωτογραφικό υλικό και ενθυμήματα από Πελοποννήσιους μαχητές που πήραν μέρος στην Εκστρατεία καθώς και από τους καταυλισμούς των προσφύγων που διαμορφώθηκαν στην Πελοπόννησο.

Στην τρίτη ενότητα θα αναφερθούν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με την Μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη, ενώ στην τέταρτη ενότητα θα προβληθούν οι δράσεις της Περιφέρειας για το περιβάλλον, από τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι τα ηλεκτρικά οχήματα.

Στην Πέμπτη ενότητα που αφορά την αγροτική ανάπτυξη της Πελοποννήσου επεσήμανε ότι με πολύ έξυπνο τρόπο θα καταφέρουν να προβάλουν τα τοπικά προϊόντα.

Συνεργαζόμαστε με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Πάρνωνας Α.Ε.», που μετέχουμε και εμείς με ένα μικρό ποσοστό. Η εταιρεία Πάρνωνα έχει μια εμπειρία όσον αφορά την οργάνωση των εκθέσεων και προφανώς θα προβάλλουμε την Πελοπόννησο

ArcadiaPortal.gr Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πάρει μέρος στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης