Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι Μητροπόλεις... έφεραν τα πάνω κάτω στο Περιφερειακό συμβούλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι Μητροπόλεις... έφεραν τα πάνω κάτω στο Περιφερειακό συμβούλιο

Αύγουστος 30, 2022 - 19:44

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το απόγευμα της Δευτέρας 29 Αυγούστου ο κ. Γιαννακούρας πήρε τον λόγο και μίλησε για τα πανηγύρια, θέμα για το οποίο είχε πολλές φορές δεχτεί επίθεση στην αρχή  της θητείας του κ. Νίκα. 

Αναλυτικότερα είπε «όλες οι δικές μας γιορτές κύριοι συνάδελφοι ήταν στοχοποιημένες. Ήταν για ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Ούτε σε Μητροπόλεις δίναμε λεφτά, ούτε σε πανηγυράκια δίναμε λεφτά, δίναμε εκεί που έπιαναν τόπο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «εδώ βλέπω τώρα δεν έχετε αφήσει μπάμιες, μελιτζάνες ντομάτες, πατάτες, μητροπόλεις, ασανσέρ σε μητροπόλεις, στα σπίτια των μητροπόλεων και τι δεν έχετε κάνει».

Μην πω για λαϊκισμό. Κάποιοι άλλοι κάνουν λαϊκισμό και προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να προσελκύσουν ψήφους αλλά νομίζω ότι το πουλάκι έχει πετάξει πλέον

Απάντηση στο ζήτημα έδωσε ο κ. Λαμπρόπουλος λέγοντας ότι είναι πρόσκληση να έχεις ψηφίσει 280.000 ευρώ για πολιτιστικές δήθεν εκδηλώσεις στην Αρκαδία να τις έχεις κάνει 380.000 στην πράξη και να διαμαρτύρεσαι, επειδή γίνονται εκδηλώσεις παρουσίασης της γαστρονομίας και της γευσιγνωσίας.

Μήπως είναι πρόκληση στην Οικονομική Επιτροπή να υπερψηφίζεις την οικονομική ενίσχυση των Ιερών Μητροπόλεων και στο περιφερειακό συμβούλιο να θεωρείς ότι κακώς ψηφίζεται από εσένα που είσαι αντιπολίτευση ;»

Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης της παράταξης του κ. Τατούλη. 

Τέλος, τον λόγο έλαβε και ο κ. Νίκας αναφέροντας ότι στηρίζουν πραγματικά τον πολιτισμό και όχι συμπόσια και γεύματα με οίνο. 

Μπορώ να σας αναφέρω 50 εκδηλώσεις που είναι ποιοτικές και καλού επιπέδου